Western Digital 2 TB 3.5" HDD gürültülü çalışır mı?

SSD'in en kötüsü evet HDD'den hız olarak çok iyi ama uzun ömür değildir. Kaliteli markalar uzun ömürlü olabilir ama HDD bir sağlamlık ve ucuzluk var. Çok uzun yıllar kullanmak ver depolamak için en iyi seçenek duruyor gözümde.

Ben tersini düşünüyorum ama kullanacak olan sizsiniz hayırlı olsun şimdiden.

Yazma ömürleri var. SSD, HDD kullandıkça yazma hızı azalıyor bayağı. HDD daha iyi burada, uzun yıllar okuma yazma hızını kaybetmiyor.

Yani alacağım fiyatlara göre bu karşılaştırmayı yaptım. Kaliteli bir SSD, belki HDD'den bile çok uzun ömürlü olur ama kapasite ve fiyat bakımından dolayı tercihim olmaz.

En ucuz bu mesela 2 TB;

Ama markası kötüye benziyor. Hiç duymadım.

Forum HDD düşmanı işin zor.

HDD desteklemek için mantıklı bir açıklaman var mı?

SSD'in en kötüsü evet HDD'den hız olarak çok iyi ama uzun ömür değildir. Kaliteli markalar uzun ömürlü olabilir ama HDD bir sağlamlık ve ucuzluk var. Çok uzun yıllar kullanmak ver depolamak için en iyi seçenek duruyor gözümde.

HDD'nin ömrü SSD'den uzun mu? Hangi dünyadasın sen ya sallayınca bozulan şey nasıl SSD'den uzun ömürlü olabilir.

HDD'nin ömrü SSD'den uzun mu? Hangi dünyadasın sen ya sallayınca bozulan şey nasıl SSD'den uzun ömürlü olabilir.
Yazma ömrü olarak demek istedim. HDD ucuz ama uzun süre gidiyor.
Kaliteli 2 TB bir SSD alamam. 2 TB bilinmeyen markalar bile 2.400 TL'den başlıyor.

Ben zaten veri depolama ve oyunlar için kullanacağım. O yüzden attığım HDD iyi bir seçenecek. Parasına göre çok iyi bence.

Yazma ömrü olarak demek istedim. HDD ucuz ama uzun süre gidiyor.
Kaliteli 2 TB bir SSD alamam. 2 TB bilinmeyen markalar bile 2.400 TL'den başlıyor.

Ben zaten veri depolama ve oyunlar için kullanacağım. O yüzden attığım HDD iyi bir seçenecek. Parasına göre çok iyi bence.

Geçenlerde dükkana bir bilgisayar geldi HDD'li o anda anladım ne kadar lanet bir bileşen olduğunu aşırı yavaş.

Geçenlerde dükkana bir bilgisayar geldi HDD'li o anda anladım ne kadar lanet bir bileşen olduğunu aşırı yavaş.
Şu an elimdekini 7 yıldır oyunlar, filmler için kullandım. O kadar da kötü değil üstad.
Seagate 5400 RPM 1 TB. Şu an bile güzel. GoW, CP 2077, Elden Ring bitirdim hiç sorun çıkarmadı.

Şimdi daha çok alan lazım da ondan HDD bakıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı