WhatsApp abartısı ve insanların okuma tembelliği

Arkadaşlar siz ne yaptınız ya 😀. Ben şahsen whatsapp’ın kullanılmasının devamında bir sakınca görmüyorum fakat savaş başlatmakta istememiştim yani. Devam edip sizinle tartışmayı isterdim fakat çoğu arkadaş kavga noktasına gelmiş. Yazdığım yazıyla çelişmeye başlanmış. Benim asıl amacım whatsapp kullanın yada kullanmayın değil, araştırın bilgilerinizi kendiniz edinin mesajını vermekti.
 
Aboo! 🤯 Arkadaşım Whatsapp sizin mesajlarınızı okuyamaz, bu yetkiye sahip değiller, uçtan uca şifreleme diye bir şey var hani sürekli yazışmalarınızın üstüne koyuyorlar ya. Bu Whatsapp'ın yine de sizin verilerinize erişip paylaşmadığı anlamına gelmiyor. Whatsapp'ın sizin neyinize erişebildiğini merak ediyorsanız lütfen bir zahmet şu gizlilik politikasını okuyun da rahatlayalım lütfen.
Bakınız Avrupa, zamanında bu konularda taviz vermediler şimdi onlardan kişisel verilerini isteyen yok. Bu şekilde ona tepki göstermez, buna abartıyorsunuz dersek özel hayat denen kavram yavaş yavaş tükenecek.
Whatsapp'ın Avrupa Birliği üzerinde ciddi bir marketi var, biz desek ki "böyle şey istemiyoruz arkadaş, ya değiştirirsin ya da engellerim." Bu dediğimiz Zuckerberg'in umurunda dahi olmaz, ekonomik hacmimiz Whatsapp için kahve parası gibi.
 

Geri
Yukarı