WhatsApp dolandırıcılığı

WhatsApp üzerinden Endonezya'lı bir numara bana merhaba yazdı ben de evet, kimsiniz diye cevap verdim yarı zamanlı günde 600-800 TL kazanabileceğimi söyledi nasıl olacağını sordum Google Maps üzerinden 2 tane otele 5 yıldızlı yorum yapmamı istedi ve bende yaptım Telegram adresi IBAN istedi vermeye korktum biraz IBAN üzerinden adıma bir şeyler yapabilir mi?
Ekşi'de konusu vardı. Başta para veriyorlar sonra "para vermek" için para istiyorlar. İlk kez para verdiklerinden sonra engeli basabilirsin ama paranın kaynağı büyük ihtimalle çalıntı / illegal şeyler.

WhatsApp üzerinden Endonezya'lı bir numara bana merhaba yazdı ben de evet, kimsiniz diye cevap verdim yarı zamanlı günde 600-800 TL kazanabileceğimi söyledi nasıl olacağını sordum Google maps üzerinden 2 tane otele 5 yıldızlı yorum yapmamı istedi ve bende yaptım Telegram adresi IBAN istedi vermeye korktum biraz IBAN üzerinden adıma bir şeyler yapabilir mi?

Bende aynı sorundan şikayetçiyim sürekli aranıp mesaj alıyorum. Ama parayı cidden atıyorlar fakat risk ve karar sizin.
Edit: Ben parayı aldıktan sonra engeli basıyorum paranızı atmayın sakın.

Beni sürekli Afrika'lı kadınlar arıyor. Fotoğraflarında kendileri arkada bir yapı var genelde. Numaram malum yerlere mi düştü? Yoksa bu sorunu yaşayan var mı?

Evet, biliyorum fakat arkadaşıma cidden atmışlar.
Yabancı numaralardan gelen mesajların hepsi ama hepsi dolandırıcı. Dolandırıcı olmayan yok. Arkadaşınız ya yalan atmış ya da güven vermek için önce küçük bir miktar atmışlar sonra daha büyük dolandıracaklar. Arkadaşınıza söyleyin o da engellesin.

Başta para veriyorlar. Sonra siz bakıyorsunuz hakikaten de veriyorlar, devam etmek istiyorsunuz. Size diyorlar bu sefer iş şöyle, bana şu kadar para at devamını yapalım. Sallıyorum size birkaç işle totalde 200 lira mı kazandırdı, sizden misal 500 falan istiyorlar, siz de güvenip atıyorsunuz. Hem verdiklerini absorbe ediyorlar hem de fazladan para alıyorlar. Sonra da engeli çakıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı