Whatsapp Hesabına Başka Birinin Girmesi Mümkün mü?

Literary.

Kilopat
Katılım
6 Ağustos 2014
Mesajlar
458
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar annemin telefonundan yengemin whatsappına ailesel bir mevzudan saçma sapan bir mesaj atılmış. Annemin kesinlikle atmayacağı bir mesaj. Başka biri telefonu almış olabilir mi diye düşündük annem şifremi başkası bilmiyor dedi. Bu mesaj nasıl atılmış olabilir? Başkasının whatsapp hesabına girebilmek mümkün mü?
 
Ama başka türlü nasıl olabilir böyle bir şey? Antivirüs falan indirsem bidaha böyle bir şey olmasını engeller mi? Yoksa başka şeyler mi yapmam gerek?
Öncelikle kendine şunu sormalısın; Ben Web üzerinden Whatsapp'a giriş yaptım mı? Eğer cevabın hayırsa birkaç seçenek kalıyor geriye.
Annen telefonu kullanıyorken, telefonu biryere bırakmış ve ekran zaman aşımı süresi dolmadan önce evdeki biri telefonu kullanmış olabilir. Veya şifresini girerken biri görmüş olabilir.
Son olarak ise bunu yakın çevrenizden birisinin yapmış olması muhtemel. İnsanlar ne diye sizin telefonunuza girip, sizinle uğraşsınlar ki?
 
Bluetooth açık ise, başka birinin cihzasına hotspot ile bağlandı ise veya telefonu ele geçirip bir şekilde mac adresini öğrendi ise Whatsapp hesabını ele geçirebilir. Ardından birkaç işlemler yapması gerekecek, hacking platformu olmadığımız için buna değinmeyeceğim.

Fakat mac adresini aldı ise o kişinin Whatsapp mesajlaırnı okuyabilir, onun hesabından mesaj gönderebilir. Bu olay ise yeni değil çok öncesi yapılarak izlenmiştir. Nitekim Whatsapp'ın güvenlik önlemleri şu an arttı.

Whatsapp ayarlarından hesabı sile basın. Ardından uygulamayı kaldırın. Tekrardan kurup yeni hesap oluşturun.
 
Tanımadığınız birisinin böyle bir işle uğraşacağına ihtimal dahi vermiyorum. Telefon şifresini gören veya ekran kilidi açıkken telefonu kullanabilen birinin yapma ihtimali çok daha yüksek. Anneniin yazdığı mesajla kendine kim çıkar sağlıyor diye düşünün. Yakınındaki ve annenizle arasının açık olduğu birisidir diye düşünüyorum. "Millet nelerle uğraşıyor ya... " diyemeden de geçemiyorum.
 
Sizinle aynı ağa bağlı olan birisi var ise, annenin telefonuyla Whatsapp Web'e giriş yapıldırsa onun açtığı porta da o QR kodu gelecektir Kali Linux üzerinde bir sürü örneği var, ki kendi üzerimde de denedim. Yani düşünmeniz gereken ben Whatsapp Web mi kullandım? Kullanmadıysan da ya annenin telefonunun kilidi kapanmadan birisi alıp o mesajları attı, ya da gidip Whatsapp Web'e okuttu oradan mesajları attı. Telefonunuzdaki Whatsapp uygulamasından telefonunuzun Whatsapp Web'e hala bağlı mı değil mi, hangi işletim sistemi kullanılıyor diye görebiliyordunuz. Bi bakın derim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı