WhatsApp nereden para kazanıyor?

Makaleler
49
Hiç reklam yok ama arka alanda ne dönüyor bilmiyorum. Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan bir zımbırtı tamamen ücretsiz olması beni tedirgin ediyor. Tabii kişisel verilerimiz sızdırıldı, o konuda hemfikiriz.

META bu konuda nereden para kazanıyor?

Hiç reklam yok ama arka alanda ne dönüyor bilmiyorum. Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan bir zımbırtı tamamen ücretsiz olması beni tedirgin ediyor. Tabii kişisel verilerimiz sızdırıldı, o konuda hemfikiriz.

Meta sadece WhatsApp değil bir sürü uygulamayada sahip. Açılan kanallardan para alındığını düşünüyorum. Mobil platformlarda reklamlar var.

Meta bu konuda nereden para kazanıyor?

Meta, Instagram ve Facebook'a da sahip sadece Instagram bile tüm çarklarını döndürür.

Meta bu konuda nereden para kazanıyor?

Bir şey bedava ise ürün sensin demektir. Reklam olmaması önemli değil dediğin gibi tüm dünyanın kullandığı uygulama. Aldığın nefese kadar haberi var adamların, WhatsApp'ta sürekli bir şeyden bahset sonra internette gez bak bakayım ne reklamı çıkıyor hocam.
Ayrıca WhatsApp Business var. Büyük ve orta çaplı kurumsal firmalardan deli para akıyor o hizmet için.
Ve bazı ülkelerde Apple Pay gibi fonksiyonları da var WhatsApp'ın. Hindistan'da örneğin. Ödeme, para transferi vesaire de yapılabiliyor.

Kurumsal ve profesyonel kullanımlarından kazanıyor olması lazım. Tabii ki buna ihtiyacı yok ama kağıt üzerinde de olsa hayrına yapmıyor. İşin veri komplosu da ayrı bir mevzu tabii. İlk çıktığında henüz Meta satın almadan önce ücretliydi bu arada. Ben ilk kayıt olurken 1 Dolar ödemiştim.

Görüntülü görüşme vodafon gibi akıllı telefonlarda da var. Bunlar ilgiyi WhatsApp'a çekmiş. Bu konu düşünülür, herhalde internet daha ilginç hale geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı