WhatsApp PC'den video gönderirken ses gitmiyor

Yazarken başlığı bir okuyun be abicim.
Bende sana diyorum ki ses gitmiyor sanıyorsun ama gönderilen videoyu açtığında ses kapalı konumda oluyor, ses yok sanıyorsun. Sesi açmayı denedin mi?
Bu durum bir kaç kez benim başıma geldi.
Bence sen okuduğunu anlamamışsın.
Hata bizde yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Evet aynı sorun bende de var. Çok uğraştım çözüm bulamadım. WhatsApp Windows'tan video yu gönderince karşı tarafa ses gitmiyor. Sadece o tarafta da değil gönderende video gittikten sonra videoyu açınca sessiz oluyor. Sanırım WhatsApp video kalitesini düşürürken o arada bir şeyler oluyor

Daha önceki dönemlerde, yani WhatsApp Masaüstü Uygulaması'nın arayüzü değişmeden önce PC'den 100 MB'a kadar video gönderebiliyorduk ve belge biçiminde gönderiliyordu. (yanlış hatırlamıyorsam bir dönem de yine video şeklinde sıkıştırılmadan her boyutta gidebiliyordu sanırım.) Şimdi ise her video yine video şeklinde gönderiliyor ancak;

Boyutu 16 MB'tan küçükse sorunsuz gönderilebiliyor.

Fakat 16'dan büyükse hem gönderilirken işlemci çok çalışıyor ve gönderilmesi uzun sürüyor hem de gittikten sonra boyutu artıyor. Mesela 17,3 MB'lık video 40 küsur MB oluyor ve sesi gitmiyor. (Nedenini ben de bilmiyorum)

Aynı konu Reddit'te de vardı ve orada 16 MB sınırından bahsedilmiş. O mesajı görünce şimdi denedim ve gerçekten 16 MB altı videoların sorunsuz gönderildiğini gördüm.

Daha önceki dönemlerde, yani WhatsApp Masaüstü Uygulaması'nın arayüzü değişmeden önce PC'den 100 MB'a kadar video gönderebiliyorduk ve belge biçiminde gönderiliyordu. (yanlış hatırlamıyorsam bir dönem de yine video şeklinde sıkıştırılmadan her boyutta gidebiliyordu sanırım.) Şimdi ise her video yine video şeklinde gönderiliyor ancak;

Boyutu 16 MB'tan küçükse sorunsuz gönderilebiliyor.

Fakat 16'dan büyükse hem gönderilirken işlemci çok çalışıyor ve gönderilmesi uzun sürüyor hem de gittikten sonra boyutu artıyor. Mesela 17,3 MB'lık video 40 küsur MB oluyor ve sesi gitmiyor. (Nedenini ben de bilmiyorum)

Aynı konu Reddit'te de vardı ve orada 16 MB sınırından bahsedilmiş. O mesajı görünce şimdi denedim ve gerçekten 16 MB altı videoların sorunsuz gönderildiğini gördüm.
Çok teşekkürler.

Çok teşekkürler.
Rica ederim, bir şey yapmadım. Sadece fark ettiklerimi paylaştım.

Yalnız ben 16 MB altı videolar sorunsuz gönderiliyor dedim ama yanılmışım. Bazıları gene sessiz gidiyor.
Bahsettiğim 17,3 MB'lık videoyu bir kodlayıcı programıyla (h264 encoder) sıkıştırmak istedim, işlem bittiğinde Whatsapp Masaüstü Uygulaması'ndaki gibi videonun boyutu 40 küsür MB'a çıkmış, sesi de yoktu. Belki de asıl video dosyasında bir sorun var ya da Whatsapp da sıkıştırırken aynı işlemi yapıyor.

Bunu da onların destek ekibine ilettim. Daha önce masaüstü uygulamasındaki sorunları ve istediğim birkaç özelliği, mesela gönderdiğimiz fotoğrafların ön izlemesinde yakınlaştırma yapabilmeyi, yazıp göndermiştim birkaç gün sonra gelmişti o özellikler.
Büyük ihtimalle düzeltirler diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı