WhatsApp sözleşme olayı bitti mi?

Dostum senin meta verilerinizi toplayacağız ve satacağız diyorlar. Yani;
-Anonim olarak siz kimsiniz, günde kaç kez, kaç saat kullanıyorsunuz?
-İşlemler anonim yapılarak kimle ne kadar görüşüyorsunuz?
-Bu görüşmeleri nasıl yapıyorsunuz? (Mesaj, kamera, sesli mesaj, emoji...)
-Size bu bilgileri Facebook kullanımınızı iyileştirmek için kullanacaklar. Yani rehberine birini kaydettiğinde Whatsapp bunu yakalayacak, o numara Facebook'ta kayıtlıysa size arkadaşlık önerecek.
-Ancak özellikle söylüyorlar; konuşma içeriğinde ne olduğu, ilgilendiğiniz alanlar, sırlarınız, fotoğraflarınız vs. kesinlikle takip edilmiyor, kayıt alınmıyor diyorlar.

Bu şartlar altında kendin tercih yapmalısın.
 
Herkes yapıyormuş. Nerede herkes yapıyor? Mozilla vakfı diye bir şey var, Signal diye bir sohbet uygulaması var, DuckDuckGo gibi bir arama motoru var, ProtonMail diye bir e-posta servisi var..

Facebook dünyanın en zengin şirketlerinden biri peki nasıl kazandı bu parayı? Yazılımlarına milyonlarca dolar yatırım yaparak ve kullanıcıdan hiç bir ücret almayarak yaptılar bunu. Facebook’un 2021 18 milyar dolar net geliri var. Demekki sizin ne olacak ya dediğiniz verilerinize milyarlarca para ödeyen insanlar var. Bu insanlarda enayiliğinden ödemiyor paralarını. Her neyse aşağı makaleler bırakıyorum. Biraz araştırın ondan sonra yorum yapın:



 

Yeni konular

Geri
Yukarı