WhatsApp veri gizliliği problemi

safex

Hectopat
İyi akşamlar,
Gündem de olan bir problemi sizinle gerçekçi biçimde tartışmak istiyorum. Daha doğrusu “doğru” bilgiler paylaşımı yapılmasını istiyorum. Facebook, Instagram ve WhatsApp kullananların verileri güvende değil deniyor. Bu durum ne kadar doğru? Doğruysa verilerden kasıt nedir? Hani mesajlarımızı okuyup Google’a girince onunla ilgili reklam çıkarması gibi mi? Bunun dahilinde içinde geçen TC numaramızı da görebiliyor demek mi? Buyurun sohbete:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Facebook, Instagram ve WhatsApp zaten dünyaca ünlü ve çok fazla kişi tarafından kullanılan uygulamalar. Ben veri aldıklarını düşünmüyorum. Google alıyor diye biliyorum o da sana özel reklamlar, ürünler göstermek amacıyla. Zaten verini alıp da ne yapacak. Bu uygulama verimi alır mı şu uygulama verimi alır mı diye düşüneceksen sosyal medya kullanma en basiti.

Facebook, Instagram ve WhatsApp programları, Facebook'a ait olduğu için verilerin güvende olup olmadığı pek güvenilir değildir. Geçen sene Mark Zuckerberg, veri ihlallerinden dolayı senatoda yargılanmıştı. Bu yüzden bu şirkete pek fazla güvenemiyorum.

Sizin girdiğiniz sitelere izleyiciler bırakarak size uygun reklam göstermeyi amaçlıyorlar. Herhangi bir siteye girdiğinizde Google ve Facebook izleyicileri direkt olarak tanımlanır, etkinliğinizi izlerler. T.C. numaraları ayrı bir konudur. Onlar için ekstra bir koruma nulunuyor olabilir.
Ben veri aldıklarını düşünmüyorum.
Her bir kişisel bilgi veri olduğu için neden almasınlar? Reklamların gösterilme mantığı bunlardır.

@unnamedington Eğer CIA, FBI ile ilgili özel bilgilere sahip değilsen korkmana gerek yok😃. Şaka bir yana telefonuna yüklediğin uygulamaların %99'u bazı izinleri istiyor zaten. Verilerinin çalınma endişesi ile kullanacaksan hiçbir şey kullanma daha iyi.

@unnamedington Tüm verilerini ver diyen olmadı. Konuyu açan arkadaş zaten hemen hemen en güvenilir (Bana göre) uygulamaları söylemiş. Crackli dosya falan kurmadığın sürece veriler güvendedir görüşündeyim. Aksini iddia ediyor olan varsa kapatsın Google,Youtube,İnstagram,Facebook, Whatsapp'ı.
@unnamedington Yedekleme programları söylediğin soruya direkt cevap veriyor. OneDrive, Google Drive bunlar olmazdı o zaman. Bunlara direkt olarak bilgilerini yüklüyorsun.

@TheShelt ben de tüm verilerimizi verelim tarzında bir söylemde bulunmuyorum zaten. Ben bahsettiğim mesajlarda, girdiğimiz sitelere ünlü firmaların izleyiciler bırakarak yaptığımız etkinlikleri kaytdettiklerini söylüyorum. Bunların karşılığı bizlere reklam olarak gösteriliyor. Ben güvensizidr demiyorum. Verilerimizin nereye gittiğini bilmemiz gerektiğini söylüyorum. Ne gerek var hepsini kapatmaya, önlem aldıktan sonra? İstersen hiç internete girmeyelim.

Facebook uygulamalarına hiç güvenmiyorum. Hatta tüm sosyal medya uygulamalarına güvenmiyorum. Zaten WP dışında kullanmıyorum. Sahte mecralar. Mümkün olsa Whatsapp'ı kullanmamayı düşünüyorum. Fakat çoğu tanıdığım kullanıyor. Telegram daha güzel mesela.

@unnamedington internete karşı gardını alan sensin ben değilim. Önlem almayın her önünüze gelen programı indirin diye bir söylemde ben de bulunmadım. Kullandığın tarayıcı bile seni izliyorken gelip burada bana güvenliği anlatıyorsun komik. 😀
@184424 katılmıyorum. Veri alabiliyor olabilirler ama şahsa özel reklam göstermek, kişiselleştirmek gibi amaçlarla alındığı düşüncesindeyim.

internete karşı gardını alan sensin ben değilim. Önlem almayın her önünüze gelen programı indirin diye bir söylemde ben de bulunmadım.
İnternete gardımı alsam burada işim ne o zaman? Öyle bir söylem de bulunduğunu da söylemedim zaten. Nereden çıkardın? Sadee izleyicileri engelleyebilmemizi ve rekalm kişiselleştirme ayarlarımızı kapatamamızı söylüyorum.
Kullandığın tarayıcı bile seni izliyorken gelip burada bana güvenliği anlatıyorsun komik. 😀
En ufak bir bilgimizi bile verdiğimiz sitelerin gizlilik politikalarını hiçe sayaraktan başkalarına satabiliyor (örneğin Avast!). Ben sana güvenliği anlatmıyorum. Tüm bilgilermizi bu şirketlere vermememiz gerektiğini anlatıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı