WhatsApp veri gizliliği problemi

@unnamedington Adam ne yapacak senin girdiğin siteleri, ne yapacak senin girdiğin yerleri, ne yapacak hobilerini, fobilerini. Kusura bakma ama sana kalsa zaten dünyada 14 milyar insan var 7 milyarı bizler diğer 7 milyarı her birimizi izleyen FBI ajanları.
En ufak bir bilgimizi bile verdiğimiz sitelerin gizlilik politikalarını hiçe sayaraktan başkalarına satabiliyor (örneğin Avast!).

Konunun başından beri Ne kadar farklı görüşte olsam da Avast konusunda sana katılıyorum. Maalesef Avast gibi programlar verileri kötü amaçlar doğrultusunda alıyor haklısın ama bariz bir şekilde sorun olmadığını bilmediğin (en azından benim için öyle) Instagram, Google, WhatsApp'a karşı güvensizlik duymak pek mantıklı gelmiyor

@TheShelt, ben ne yapıp yapmadığını bilmediğim için özel bilgilerimi vermek istemiyorum. Çünkü güvenli dediğin siteler seni çoğu sitede tracker olarak izleyebiliyor. İstersen özel bilgilerini bu mecralarda paylaşabilirsin ya da paylaşmazsın. Neden sürekli olarak FBI ya da CIA gibi konulara sürüklüyorsun?
Instagram, Google, WhatsApp'a karşı güvensizlik duymak pek mantıklı gelmiyor
Verilerimizin paylaşımı konusunda cevap alamadığımız takdirde bir güvensizlik ortamı oluşuyor. Güvenip güvenmemek kişiye kalıyor. Önceden bir kişi Avast! şirketine güvenebilir. Çünkü bilindik bir antivirüs şirketi. Fakat verileri başka şirketlere satıldığı için artık ne kadar güvenebilir? Bunun gibi olayları büyük şirketlerin yapmadığı ne malumdur?

Son düzenleme:
@unnamedington Cevapların için teşekkürler. Mantıklı konuşuyorsun ama diğer arkadaş fanboy veya showmen sanırım:) Bilgi tartışması ortamı oluşturalım dememe rağmen kendine özel bir anlam yüklemiş:D
Mark adlı Facebook kurucusu bu yüzden yargılandı ve sen en güvenilir diye mi bahsediyorsun bu uygulamalar için? Daha fazla konuyu kirletme:)

Veri alabiliyor olabilirler ama şahsa özel reklam göstermek, kişiselleştirmek gibi amaçlarla alındığı düşüncesindeyim.
Düşüncen kısmen doğru. Katılmadığım kısmına gelelim. Ben Facebook kullandığım zamanlarda daha Facebook'a yüklemediğim bir fotoğraf başkasının hesabından çıkmıştı. Elemanı ekledim tatlı tatlı konuşup kaldırmasa iş kötüye gidecekti. Güvenmiyorum bu kadar yani. Yanlış anlaşılmasın Facebook yazılımlarına güvenmiyorum.

@safex, @TheShelt adlı üye bilindik şirketlerin verilermize sahip olup olmamasını fazla umursamıyor. Çünkü benim verimi ya da senin verini ne yapabilirler mantığında düşünüyor. Fakat çoğu siteler aldıkları verilerini bu şirketlere satarak veritabanlarını daha da genişletiyorlar. Mark Zuckerberg bile bu konuda yargılanıyorsa ve kullanıcılar cevapsız bırakılıyorsa ortamda bir güvensizlik ortamı oluşuyor.

Kullandığımız her sosyal platformun ve internet tabanlı her çevrimiçi arayüzlerin veritabanında toplanan kullanıcı bilgileri olduğunu bilmemiz gerek. Sorun ise bunların güvenirliği. Geçenlerde de Zoom'a dava açılmıştı.
İşte bunu tartışıyoruz. WhatsApp yerine Telegram vb kullanmak bizi bu durumdan kurtaracak diye bir şey yok. Sonuçta oraya da fotoğraf vb şeyler yükleniyor ama bunu göz göre göre yapan bir kurucuya en ufak bilgiyi dahi satıyorsa, ona bir şey kazandırmamalıyız.

@unnamedington Senin görüşüne bakarsak zaten %100 güvenilir bir site, uygulama, program olmamalı kullanmamamız lazım. İndirdiğin uygulama, programın güvenirliğini elbette ki sorgulayacaksın ama bunu yaparken aşırı tereddüde girip yok kullanmıyorum kafasında olursak yüklemememiz en mantıklısı gibi.

Senin görüşüne bakarsak zaten %100 güvenilir bir site, uygulama, program olmamalı kullanmamamız lazım.
Kullanmamamız diye bir söylemde bulunduğumu hatırlamıyorum. Arka planda neler olup olmadığını bilmemiz gerektiğini söylüyorum. Neden anlamıyorsun?
İndirdiğin uygulama, programın güvenirliğini elbette ki sorgulayacaksın ama bunu yaparken aşırı tereddüde girip yok kullanmıyorum kafasında olursak yüklemememiz en mantıklısı gibi.
Çoğu sosyal medya sitesini kullanıyorum. Ara planda neler olup bittiğini görmeye çalışıyorum. Bana özel reklam göstermeleri gerektiği seçenkleri kapatıyorum. İstersen internette önlem almadan kullanmaktansa hiç kullanmayalım daha mantıklı mıdır?

@unnamedington Şu an üniversite sınavına hazırlanıyorum. Sorularımı WhatsApp ve Instagram üzerinden hocalarıma ulaştırıyorum. Sen söyle bu iki uygulamayı silip hocalarımı 'GÜVENLİ' bir uygulama yükletmek için ikna etmekle mi uğraşayım yoksa her dakika kullanım istatistiklerine bakıp dersleri mi boşlayayım?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı