WhatsApp yarı zamanlı iş için yazan dolandırıcılara IBAN verilir mi?

T.t

Hectopat
Dolandırıcı olduklarını biliyorum. Şimdi 50 TL göndermek istiyor ad soyad IBAN istiyor. Bir sorun olur mu o 50TL'yi alsam. Para falan yollamam onlara.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dolandırıcı olduklarını biliyorum. Şimdi 50 TL göndermek istiyor ad soyad IBAN istiyor. Bir sorun olur mu o 50TL'yi alsam. Para falan yollamam onlara.

Ver al parayı sen onları dolandır. ( sadece şakasına yazdım ha alsanda parayı yapabilecekleri bir şey olduğunu sanmıyorum )

Daha önce bir arkadaşta senin gibi bir olay yaşamıştı ona yazdığımın aynısını sanada yazıyorum:

Ponzi sistemi yapıyorlar sana bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama ileride bir polis tarafından ifadeye çağırılabilirsin, bu ponzi sistemini yapanlar Türkiye'de phishing sistemiyle herhangi bir insanın internet bankacılığı hesabını düşürüyorlar ve dolandıracakları insanlardan aldıkları parayı oraya aktarıyorlar. Ve gelen paralardan bir kısmınıda başka insanları dolandırmak için, tıpkı senin gibi insanlara para gönderiyorlardır. Sorun şu dolandırılanlar bu hesaba para attık deyip savcılığa şikayette bulunacaklardır, savcı da bu hesaptan çıkış yapılan hesapları tek tek inceleyip gerekli gördüğü kişileri ifadeye çağıracaktır. Bu hesaba sadece mağdurların parası girmiş ve oradan da sana para gönderilmiş acaba dolandıran sen olabilir misin diye düşünüceklerdir. Bankayı arayıp iade etmeni öneririm, bu kadar uzamaz olay ama ihtimaller yine de var. Not: dediğim sistem WhatsApp yolula gelen Hepsiburada, Trendyol tarzı sitelerden e-ticaret yapmaya başlanın kazanın diye tanıtılan sistemler için, belki seninkiyle bir alakası yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı