Whea-logger hatası nedir?

aniladiyaman

Hectopat
Katılım
18 Mayıs 2019
Mesajlar
18
Çözümler
1
Merhaba,
Birkaç saat önce temiz bir format atıp BIOS Update dahil en güncel sürümleri yükledim. İlk oyun olarak CS 2 yükledim. Test için oyuna girdiğimde harita yükleme aşamasında oyun hata vermeden kendini kapattı. Olayı görüntüleyicisine girdiğimde resimdeki raporlar mevcut. Sorunun ne olduğunu anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekran görüntüsü 2023-10-26 013300.png
 
Genelde hata vermeden kapanmalar RAM frekansı yükseltmesi ile oluyor. RAM'lerin XMP ya da EXPO ayarlarını kapatıp deneyebilirsiniz. Ya da düşük frekanslı profilleri kullanın. BIOS'u default ayarlara getirin. Ayrıca sistem mavi ekran verdiyse minidump dosylarını yükleyebilirsiniz. Bir de sisteminizi belirtmeniz gerekiyor.
 
Merhaba,
XMP ayarını açmıştım evet. Akşam işten eve geçtiğimde bios' u default ayarlarına çekip deneyeceğim. Ben bu sorunu yaşadığım için iki kere format attım üstelik memtest yaptım yaklaşık 5 saat sürdü herhangi bir sorun çıkmadı. Deneyip bilgi vereceğim.

bios' u default ayarlara çekip oyunu tekrar test ettim aşağıya da video olarak attım. Lütfen 3 dakikanızı ayırıp göz atar mısınız ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Hatayı sadece CS 2'de mi alıyorsunuz? Diğer oyunlarda problem yoksa CS 2'ye özgü hatadır. Oyunun başlangıç ayarlarındaki eski oyundan olan başlangıç komutları kaldırın ve dosya bütünlüğü doğrulama yapabilir misiniz?
 
Ani voltaj ya da frekans dalgalanması da sebep olabilir bazen. BIOS default ayarlara aldım dediniz. Sisteminizi belirtir misiniz? Bazen BIOS güncellemeleri kritik oluyor.
 
Bazen en son BIOS sürümü hatalı da olabiliyor. Eski sürüm kullanırken de bu hatayı alıyor muydunuz? Hata büyük oranda işlemci voltajı ile ilgili. İşlemci voltajını manuel olarak düşürmeyi deneyin. Bu sorunu çözmez ise eski BIOS sürümüne geri dönmek gerekebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı