Merhaba, yaklaşık 3-4 ay önce bazı ek fiyatlar ödeyerek yükseltmeyle birlikte toplama bilgisayar aldım. 1 ay kullandıktan sonra uyku moduna bıraktığım bilgisayarı geri açtığımda BIOS ekranındaydı. BIOS SSD görmemeye başladı. SSD'yi servise yolladığımda 0 hiç açılmamış aynı marka SSD'yi yolladılar ve Windows 10 Pro kurulumunu yaptım. Bu sıralar WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası almaya başladım ancak 1 2 saniye anca görebiliyordum hatayı ve direkt restart atarak beni BIOS ekranına atıyor, SSD'yi de görmüyor. Gerekli ayarları yaptıktan sonra hata verdiğinde hatayı net okuyabildim ancak %0 da takılı kalıyor ve hiç ilerlemiyor. Tuşa basılı tutarak restart atmadıkça Windows başlamıyor. WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR çözümlenmediği için minidump dosyası oluşturmuyor o sebeple atamıyorum.
-Notmyfault programını kullandım bütün mavi ekran hatalarında % ilerlemesi mevcut. Minidump oluşturuyor ve Windows başarılı bir şekilde yeniden başlatılabiliyor.
-CrystalDiskInfo programında SSD sağlığı %100.
-Memtest86 testi yapıldı hata bulunamadı.
-Chkdsk komutu çalıştırıldı hata yok.
-Windows Memory Diagnostic Tool kullanıldı soruna rastlanılmadı.
- Isı problemim yok gayet olması gerektiği sıcaklıklarda çalışıyorlar.
-OC kullanmıyorum hatta 3200MHz RAM'leri 3000e çektim deneme amaçlı ancak nafile yine verdi hatayı. İşlemcide default ayarlarda çalışıyor. (BIOS'tan bir ara 3.80e çekmiştim.)
-Driverlar güncel. Manuel elle güncelliyorum herhangi bir aracı program kullanmıyorum.
Testlerin birçoğunu yaptım ancak hatanın kaynağını bulamıyorum anakartın tum BIOS surumlerını tek tek guncellemeli miyim?
Ekran kartı ve işlemciye 2-3 gün ağır test yaptırmam gerekir mi?
PSU'dan kaynaklı olabilir mi?
Anakart problem olabilir mi?
Cevaplarınızı bekliyorum simdiden teşekkürler.
Sistem özelliklerim:
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 6 Çekirdek 35MB Soket AM4 Tray İşlemci
Gigabyte B450M H DDR4 3600(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Ram
Asus Phoenix GeForce GTX 1650 OC PH-GTX1650-O4GD6-P 4GB GDDR6 128Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı
Team MP33 512GB 1700/1400MB/s NVMe PCIe M.2 SSD Disk
Fsp Hydro HD500 500W 80+ Bronze Power Supply
GamePower Airbender RGB CPU Hava Soğutucusu