WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR %0'da takılı kalıp BIOS'a atıyor

eishak

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 3-4 ay önce bazı ek fiyatlar ödeyerek yükseltmeyle birlikte toplama bilgisayar aldım. 1 ay kullandıktan sonra uyku moduna bıraktığım bilgisayarı geri açtığımda BIOS ekranındaydı. BIOS SSD görmemeye başladı. SSD'yi servise yolladığımda 0 hiç açılmamış aynı marka SSD'yi yolladılar ve Windows 10 Pro kurulumunu yaptım. Bu sıralar WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası almaya başladım ancak 1 2 saniye anca görebiliyordum hatayı ve direkt restart atarak beni BIOS ekranına atıyor, SSD'yi de görmüyor. Gerekli ayarları yaptıktan sonra hata verdiğinde hatayı net okuyabildim ancak %0 da takılı kalıyor ve hiç ilerlemiyor. Tuşa basılı tutarak restart atmadıkça Windows başlamıyor. WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR çözümlenmediği için minidump dosyası oluşturmuyor o sebeple atamıyorum.
-Notmyfault programını kullandım bütün mavi ekran hatalarında % ilerlemesi mevcut. Minidump oluşturuyor ve Windows başarılı bir şekilde yeniden başlatılabiliyor.
-CrystalDiskInfo programında SSD sağlığı %100.
-Memtest86 testi yapıldı hata bulunamadı.
-Chkdsk komutu çalıştırıldı hata yok.
-Windows Memory Diagnostic Tool kullanıldı soruna rastlanılmadı.
- Isı problemim yok gayet olması gerektiği sıcaklıklarda çalışıyorlar.
-OC kullanmıyorum hatta 3200MHz RAM'leri 3000e çektim deneme amaçlı ancak nafile yine verdi hatayı. İşlemcide default ayarlarda çalışıyor. (BIOS'tan bir ara 3.80e çekmiştim.)
-Driverlar güncel. Manuel elle güncelliyorum herhangi bir aracı program kullanmıyorum.
Testlerin birçoğunu yaptım ancak hatanın kaynağını bulamıyorum anakartın tum BIOS surumlerını tek tek guncellemeli miyim?
Ekran kartı ve işlemciye 2-3 gün ağır test yaptırmam gerekir mi?
PSU'dan kaynaklı olabilir mi?
Anakart problem olabilir mi?
Cevaplarınızı bekliyorum simdiden teşekkürler.

Sistem özelliklerim:
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 6 Çekirdek 35MB Soket AM4 Tray İşlemci
Gigabyte B450M H DDR4 3600(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Ram
Asus Phoenix GeForce GTX 1650 OC PH-GTX1650-O4GD6-P 4GB GDDR6 128Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı
Team MP33 512GB 1700/1400MB/s NVMe PCIe M.2 SSD Disk
Fsp Hydro HD500 500W 80+ Bronze Power Supply
GamePower Airbender RGB CPU Hava Soğutucusu

Hata işlemci kaynaklı gibi. Ama dosya yok elimizde.
Eğer açabiliyorsanız Chipset sürücünüzü güncelleyin.
Yok eğer Chipset sürücüsü kaynaklı değilse işlemcinin kendisinden ya da soketten şüpheleneceğiz.

Yok eğer Chipset sürücüsü kaynaklı değilse işlemcinin kendisinden ya da soketten şüpheleneceğiz.
Chipset driver güncellemiştim siz söyleyince bir daha yaptım. İşlemci testine sokucam müsait bir zamanda. Anakart soketlerinden bende şüpheleniyorum. Tekrar bir hata olursa yazacağım.
Tekrar yapti ve birdaha acilmadi windows. Direkt BIOS atiyor ve SSD BIOS ta gozukmuyor. Anakarti mi yollayayim islemciyi mi yollayayim kasanin tamamini mi yollayayim ne yapayim lutfen soyleyin bir ton para veriyoruz aylardir cektigim cileye bakin 8 senelik laptop sıkıntı cikarmadi bu kadar.

Son düzenleme:
Bence kasayı komple yollayın.

Özellikle işlemci soketine ve işlemciye baksınlar, pinde yamukluk olabilir.
Suan bilgisayardan yazıyorum bir ara ekran gelmedi sonra kendi kendine aç kapat yaptı 3 4 sefer ve windowsu başlattı fakat bazen alt görev cubugu ve arama cubugu kullanılamıyor google chrome acılmadı silip bidaha yukledim Chrome' u. Restart atmadan duzelmiyor. HDD ödünç alıp ona windows kuracağım aslına bakarsanız kasayı yollamak pek icimden gelmiyor kargoda vurup kırılma olabilicegi icin ama yapacak birşey yok gibi.
Bence kasayı komple yollayın.

Özellikle işlemci soketine ve işlemciye baksınlar, pinde yamukluk olabilir.
FurMark+Prime95 testini yaklaşık 1 saat yaptım problem olmadı ancak OCCT Power testinde 2 kere aynı hatayı aldım 3. kez deneyeceğim
35 dk occt power testi yapıldı hata olmadı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı