Çözüldü Whea_uncorrectable_error (124) mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

refgue

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yukarıda eklediğim minidup dosyasındaki mavi ekran hatasını alıyorum.
Bilgisayarımın sistem özellikleri:
  • Intel i7-10750h
  • NVIDIA GTX1650 Ti 4 GB GDDR6.
  • 16 GB (2x8GB) DDR4 RAM.
  • 512 GB SSD.
  • Monster notebook.

Çözüm
Monster servise gönderdim ve SSD değiştirilmiş. Yardımlar için teşekkür ederim.
"Sfc /scannow" komutunu uygulamadıysan uygula.

Mavi ekranın nedeni en başta dediğim gibi.

Sorunun donanımsal olabilir. O yüzden servise gönderin. Garantisi varsa garantiye gönderin. Monster yetkili servisi arayın. Durumunu anlat.

Komutu uyguladım. Garantisi var fakat okul, projeler derken kendim yapabileceğim bir şey var mı denemek istedim. Monster yetkili servisini de az önce aradım. Servise getirmeden önce format atmamı ve sonrasında işlemci ile ekran kartını güncellememi söylediler. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Ekran kartı sürücünü güncelle. Ama pek ekran kartlık bir durum göremedim.

İşlemciye ait grafik sürücünü güncelledik.

Belki chipset güncellemek işe yarar. Onu Monster yetkili servis vermesini öneririm. Masaüstü olsa İntel kendi sayfasından güncelleyebilirdiniz.

Laptop chipset sürücüleri genelde kendi sitelerinde bulunur veya onları arayarak bulabilirsiniz.

Ben şahsen böyle biliyorum. Yanlış olabilir. Şimdiye kadar hiç yetkili servis falan aramadım.

@Murat5038 hocam düşünceniz nedir?

@283156 hocam, siz donanımsal olabilir dedikten sonra bir şey dikkatimi çekti. Bilgisayarımı şarja taktığım zaman bu sorun ile 1 kere karşılaştım, o da daha yeni bilgisayarımı açmıştım ve şarja takmıştım. Halbuki şarjda olmadığı zaman belli sürede bir mavi ekran hatası alıyordum. 30 dakikadan fazla bir süredir şarjda ve hata hiç almadım.

Laptopa giden güç ile ilgili bir sıkıntı var galiba. Emin değilim. Sadece buradan minidump dosyasına göre konuşuyorum.

Şarja takılı kullanın bir süre. Bu 2-3 saat daha kullanın. Mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşırsın.

Ekran görüntüsü 2021-02-18 123714.png

Hatayı şarjdayken de aldım ama normale göre geç bir sürede oldu. Her hatayı aldığımda değiştirme tarihi ve boyutta değişiklik olmuyor. Ayrıca ben bu hatayı daha önce aldığımı hatırlamıyorum ama buradan anladığım kadarıyla sorun daha önce de olmuş.

Dediğiniz gibi oldu. Şu an güncellemeleri vs. yapıyorum fakat daha güncellemelere başladığım an hata verdi. Fakat bu sefer hata dosyasını bulamıyorum. Olması gereken yerde klasör dahi yok.

Sürücüleri güncellemeye çalışın.

Hala "Whea" falan alırsan Monster yetkili servisi tekrar ara. Durumu anlatırsın zaten.

Bunlar örnek konular.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı