WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası

burak11213

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Abra A5
i5-12.Nesil
RTX-3060
32 GB RAM
1 TB SSD
Merhabalar geçen aylarda bilgisayara Windows 8.1 işletim sistemi kurdum fakat bilgisayar ilk zamanlar 1-2 kere verdiği mavi ekran hatasını gün içinde sık sık vermeye başladı. Ben de araştırım ve donanımsal düzgün kurulmamış Windows veya virüs gibi şıklar çıkardım. Bilgisayar bayağı eski olduğundan %80 donanımsal dedim Yine'de biraz uğraşma sonucu Windows 10 kurma kararı aldım hiçbir sıkıntı olmadı kurulum başarı ile gerçekleşti mavi ekran falan vermedi yalnız kendini kilitlemeye başladı. Bazen bilgisayar açıldıktan 20 dk sonra bazen 1-2 saat sonra oluyor. Kilitleme derken herhangi bir işle uğraşıyorum bir anda donuyor (mouse+klavye) hiçbir fonksiyon çalışmıyor bunlara (alt F4) (CTRL alt del) de dahil. Mavi ekran almıyorum fakat şimdiki sıkıntım da bu...

Güncellemeler yapıldı eski PC zaten driverlar güncel BIOS güncel BIOS pili çıkartılıp takıldı disk temizliği vb yapıldı Intel ugulamasından herhangi bir donanım sıkıntısı var mı diye test yaptırdım geçti hespinden...

Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Harddisk arızalı hocam değiştirin en kısa zamanda Güzel bir SSD almanızı tavsiye ederim.

Harddisk arızalı hocam değiştirin en kısa zamanda Güzel bir SSD almanızı tavsiye ederim.
Hayır, HDD ile hatanın hiçbir alakası yok. Nereden bildin arızayı? Kabul et, salladın. Hem de çok fena. Bilip bilmeden konuşmayın ve insanları yanlış yönlendirmeyin.

Yalnız neye dayanarak HDD dediğini yemin ederim çok merak ettim.

Hata sebebi Intel Chipset sürücüsü. Güncelleyelim. Eğer işlemciye uygun sürümü bulursam vereceğim.
Eğer buna rağmen hata devam ederse işlemci arızası var demektir.

Şimdilik şunu dener misin lütfen?

Arkadaşa böyle dediğimde cevabımı görüp profilini görünmez yaptı, benden kaçmaz

Son düzenleme:

Teşekkürler cevabınız için hemen denıyorum Verdıgınız lınkten dırek Free down yapıp kuruyorum değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, ücretsiz şekilde indirip kuracaksınız. Softpedia güvenilir bir sitedir, kendim de sürekli kullanırım. (eski cihazlara sürücü yüklemek.

Bir de benim bilgisayarımın BIOS'u F20 falandı bende Intel'den güncelleme yaptım F39 oldu bu mavı ekran için sıkıntı yapar mı tetikler mi?

Hayır, tetikleyeceğini zannetmiyorum.

HP sitesinde eski sürücüler var.
En garanti yöntem donanım kimlikleridir.
Verildiği takdirde her sürücüyü buluruz.

Sabah 9 da bilgisayarı açtım bu saate kadar bir sıkıntı yoktu mavi ekran verdi yine.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…