WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası

burak11213

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Abra A5
i5-12.Nesil
RTX-3060
32 GB RAM
1 TB SSD
Merhabalar geçen aylarda bilgisayara Windows 8.1 işletim sistemi kurdum fakat bilgisayar ilk zamanlar 1-2 kere verdiği mavi ekran hatasını gün içinde sık sık vermeye başladı. Ben de araştırım ve donanımsal düzgün kurulmamış Windows veya virüs gibi şıklar çıkardım. Bilgisayar bayağı eski olduğundan %80 donanımsal dedim Yine'de biraz uğraşma sonucu Windows 10 kurma kararı aldım hiçbir sıkıntı olmadı kurulum başarı ile gerçekleşti mavi ekran falan vermedi yalnız kendini kilitlemeye başladı. Bazen bilgisayar açıldıktan 20 dk sonra bazen 1-2 saat sonra oluyor. Kilitleme derken herhangi bir işle uğraşıyorum bir anda donuyor (mouse+klavye) hiçbir fonksiyon çalışmıyor bunlara (alt F4) (CTRL alt del) de dahil. Mavi ekran almıyorum fakat şimdiki sıkıntım da bu...

Güncellemeler yapıldı eski PC zaten driverlar güncel BIOS güncel BIOS pili çıkartılıp takıldı disk temizliği vb yapıldı Intel ugulamasından herhangi bir donanım sıkıntısı var mı diye test yaptırdım geçti hespinden...

Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakabilir misiniz?

Merhabalar öncelikle baktığınız için teşekkürler. 2 aydır aralıksız mavi ekran hatası alıyorum bilgisayarı açtığımda bazen 30 dk bazen 10 bazen 5 dk da bir whea uncorretable hatasına düşüyordu.

Bunun hakkında konu açtım minidump falan baktılar ama HDD sorunu falan demişlerdi bende dün tekrar bilgisayarı açayım derken ses falan gitti düzeltmeye çalıştığımda kod 52 hatası aldım.

Aygıt yöneticisine girdiğimde bayağı bir satırda sarı ünlem işareti vardı örnek (ses. Bluetooth. Ağ bağdaştırıcı) gibi sonradan bilgisayar kendini kilitlemeye başladı. Bunu yapıyordu ancak sık sık değildi. Şimdi bayağı bu da olmaya başladı. Ekran donuyor mouse klavye alt F4 CTRL del hiçbir şekilde çalışmıyor. Bende format atma kararı aldım tekrar ama ISO yüklerken mavi ekrana veya donmaya başlayıp reset atmam gerekiyor. Yani ISO indiremedim. Ben de güvenli modda başlatmak aklıma geldi ve şu an yaklaşık saat 11.20'dan beri bilgisayar güvenli modda ve ne donma ne de mavi ekrana düştü. Şimdi benim mavi ekran hatası donanımsal mı HDD dedikleri gibi yoksa yazılımsal mı? Şimdi Windows 7 Pro indirdim format atmalı mıyım ne yapmalıyım baktığınız için teşekkürler tekrar.

Yahu HDD ile ne alakası var? HDD ile uzaktan yakından bir alakası yok. Sisteminizi yazarak başlayın.

HDD diyeni bulup 1 hafta verdik. Saçmalamaz bir daha umarım

Ve sizden ricam, cümle nedir öğrenin. Tek pragaraf yazmışsınız tek solukta. Bunu insan okuyacak. Sırf bu yüzden yardım alamazsınız. Okumaz insanlar.

Sistem.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    6,4 KB · Görüntüleme: 35

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…