WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatasi

İşletim sistemi
Windows 10

Bilal Karakaya

Hectopat
Katılım
24 Ocak 2020
Mesajlar
144
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8 GB DDR4 TEAM T FORCE TUF
SSD veya HDD modeli
1Tb kioxia exceria pro
Ekran kartı
GTX 1070
Anakart
Gigabyte b550m ds3h
İşlemci
Ryzen 5 5600
İyi günler arkadaşlar, daha 6 ayını doldurmamış bir sistemim var ve bu aralar canımı sıkan WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatasi sebebiyle sistemi kullanamıyorum.
Yeni Kioxia Pro NVMe bir SSD aldım. Temiz bir kurulumla kullanmaya başladım. Ortalama 1 ay oldu ve oyunlara girdiğimde whea hatasıyla mavi ekran yiyorum. Bu ekran o kadar hızlı gelip geçiyor ki hata kodunu görmek için bile ağır çekimde kayıt aldım. Bu yüzdende minidump dosyası oluşmuyor, ayarlarım açık.
Diskten kaynaklı olabileceğini düşünüp yeni bir Windows 10 flashi yazdım.
BIOS'u Q flash üzerinden guncelledim.
Formatı atıp driverlari elle kurdum, daha sonrasında oyun yükleyip açtım ve sonuç aynıydı.
Sizce buradan yola çıkıp sorunu bulabilir miyiz ya da minidump gibi sorunun neden kaynaklı olabileceğini bulabileceğimiz bir rapor dosyası olusturabilir miyiz?
Hepinizin takdiri ki bu devirde yeni bir sistem almak için çok çabalamak gerekiyor ve onca emek verip aldınız daha yepyeni bir sistemin bu şekilde hatalardan kullanılamaz hale gelmesi çok üzücü oluyor. Yanıtlarınızi bekliyorum. İyi sosyaller.
 
Bu hata donanım hatası inceledim araştırdım bu sorunu c dizini komple silip temiz bir kurulum ve tüm güncellemeleri (windows) yapmanızı tekrar öneririm atladığınız bir nokta olabilir ssd ikiye mı böldünüz orda belki bir hata olabilir uğraştıracak ama tekrar denermisiniz
 
Hocam cevabınız için teşekkür ederim
Şuan isyerindeyim eve gecince tekrar formatlayacağım.
Diski ikiye bolmustum ve içine test için 2 3 oyun atmıştım, belkide dediğiniz gibi basit bir sorun çıkar umarım.
Minidump dosyası cikarabilsem herşey çözülecek aslında ama
Cevabınız için teşekkürler tekrardan.

Bu hata donanım hatası inceledim araştırdım bu sorunu c dizini komple silip temiz bir kurulum ve tüm güncellemeleri (windows) yapmanızı tekrar öneririm atladığınız bir nokta olabilir ssd ikiye mı böldünüz orda belki bir hata olabilir uğraştıracak ama tekrar denermisiniz
En sonunda fırsat buldum ve dediğinizi yaptım, sonuç ise hüsran maalesef. Diski tam olarak temizleyip sıfırdan windows kurdum. Kurulum biter bitmez interneti kesip windowsun otomatik driver kurmasına engel oldum. Kendim ekran kartı driverını manuel olarak kurdum, windows update'i tam takır yaptım, ve mavi ekran yediğim oyunu indirip girdim, ana menüde mavi ekran yedim (hata kodu yine aynı). Bu süreçte biosta ayar yapmamış olmama rağmen biosu varsayılan ayarlarına çektim, çözüm olmadı, işlemci ve ram mhzlerini düşürdüm, çözüm getirmiş gibi dursada mavi ekranı yine yedim. Ayarlar yapılı olmasına rağmen minidump dosyası yine yoktu, fikri olup yardımcı olmak isteyenler için konu halen günceldir. Ömer hocam sizede teşekkür ederim uğraşlarınız için.
 
Son düzenleme:
Ama sorunu çözemedik bir de Windows 11 denesen olur mu?

Öncelikle günaydın. Gece artık bu sorunun donanım kaynaklı olabileceğini düşünüp parça değişimi yoluna gitme kararı aldım. Elimdeki 700W Xigmatek yerine eski pclerimdekinden birinden 400W bir ASUS Power Supply çıkardım ve onu taktım. Tabii 1070 ve R5 5600 bunun için çok fazla olduğu için elimdeki yedek bir AMD kart olan 5500XT'yi devreye aldım. NVIDIA driverini DDU ile sildim, AMD driverini manuel olarak kurdum. Bunlar yapılırken 700W Xigmatek takılıydı. Oyunu açtım... Ve evet, lobide mavi ekran yedim :D
Tabii artık kafaya koyduğum için bir de 400W Power'ı taktım. Ve ilginçtir ki gece 30Dk'lik bir oyun testinde mavi ekran yemedim, hatta 1070'e kıyasla oyunum daha akıcı ve drop yemeden oynanıyordu. CS2 deathmatch için konuşuyorum bu arada.
En azından şimdilik sorun çözüldü gibi, kesin olmamakla beraber Power'dan kaynaklanıyor gibi, ve 400W ile 1070 çalışmayacağından dolayı 5500XT ile devam edeceğim sanırım. Olduda tekrar mavi ekran yersemde Windows 11 geçeceğim sizi dinleyip. Buraya kadar emek verip konuyu takip ettiğiniz için size tekrardan ayrıca teşekkür ederim Ömer bey.
 

Geri
Yukarı