Çözüldü WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
BMW Munich, Frankfurter
Bilgisayarı normal açtım şifremi giriyordum ve mavi ekran verdi.
Daha sonra yeniden başladı şifremi girdim minidump analizi yapacaktım ama ondan sonra yine aynı hata ile mavi ekran verdi.
Analiz yaptığımda 'genuineintel.sys' dosyası yüzünden mavi ekran yediğimi gördüm bu nedir?
Minidump

Biraz araştırdım ve Recep hocam düzgün yapılmayan OverclocK'den olduğunu söyledi.
Yaklaşık 1 aydır sistemi Overclock'lu kullanıyorum ve bugüne kadar hiç mavi ekran almadım ama bugün 2 kere aldım.

Son düzenleme:
Çözüm
Donanımsal bileşenlerde fatal error görünüyor. OC var mı işlemcinde ya da RAM'lerinde hız aşırtma kullanıyor musun? Cevap evet ise tüm ayarları default yapıp tekrar sistemi kontrol et. Hayır ise

İşlemcin için Prime95 testi öneriyorum, test sırasında bilgisayarda donma, mavi ekran gibi sorunlar olursa bildir. Bu testleri yaparken bilgisayar başından ayrılma. Sıcaklıkları da kontrol et aşırıya kaçmasın sıkıntı yaratmadan kapatırsın testi.

Aynı şekilde RAM içinde Memtest86 öneriyorum. XMP ayarın kapalı şekilde test et.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca MSI Afterburner ve RivaTuner'ı da kaldır.

Common Platform Error Record @ ffffBE86933AA028
-------------------------------------------------------------------------------
Record ID: 01D9df2CB0968E24
Severity: Fatal (1)
Length: 888
Creator: Microsoft
Notify Type: MACHINE_CHECK_EXCEPTION
Timestamp: 9/11/2023 10:25:39 (UTC)
Flags: 0x00000020

===============================================================================
Section 0: Memory
Descriptor @ ffffBE86933AA0A8
Section @ ffffBE86933AA180
Offset: 344
Length: 80
Flags: 0x00000001 Primary
Severity: Fatal

Section 1: Processor Generic
Descriptor @ ffffBE86933AA0F0
Section @ ffffBE86933AA1D0
Offset: 424
Length: 192
Flags: 0x00000000
Donanımsal bileşenlerde fatal error görünüyor. OC var mı işlemcinde ya da RAM'lerinde hız aşırtma kullanıyor musun? Cevap evet ise tüm ayarları default yapıp tekrar sistemi kontrol et. Hayır ise

İşlemcin için Prime95 testi öneriyorum, test sırasında bilgisayarda donma, mavi ekran gibi sorunlar olursa bildir. Bu testleri yaparken bilgisayar başından ayrılma. Sıcaklıkları da kontrol et aşırıya kaçmasın sıkıntı yaratmadan kapatırsın testi.

Aynı şekilde RAM içinde Memtest86 öneriyorum. XMP ayarın kapalı şekilde test et.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Common Platform Error Record @ ffffBE86933AA028
Record ID: 01D9df2CB0968E24
Severity: Fatal (1)
Length: 888
Creator: Microsoft
Notify Type: MACHINE_CHECK_EXCEPTION
Timestamp: 9/11/2023 10:25:39 (UTC)
Flags: 0x00000020

Section 0: Memory
Descriptor @ ffffBE86933AA0A8
Section @ ffffBE86933AA180
Offset: 344
Length: 80
Flags: 0x00000001 Primary

Section 1: Processor Generic
Descriptor @ ffffBE86933AA0F0
Section @ ffffBE86933AA1D0
Offset: 424
Length: 192
Flags: 0x00000000

Son düzenleme:
Çözüm

İşlemcide ve RAM'lerde overlclock vardı iptal ettim 5dk stres testi yaptım bir sorun olmadı.
MSI Afterburner'ı ekran kartının hızını arttırmak için kullanıyorum kaldırıyımmı?

Sistem özelliklerini yazar mısın
Xenon X3430
10GB DDR3
RAM Geforce 210
GA-P55-UD3L

Şu anda Malwarebytes ile tarama yapıyorum 4 adet kayıt defteri virüsü buldu.

İşlemcide ve RAM'lerde overlclock vardı iptal ettim 5dk stres testi yaptım bir sorun olmadı.
MSI Afterburner'ı ekran kartının hızını arttırmak için kullanıyorum kaldırıyim mi?

Xenon X3430.
10GB DDR3.
RAM GeForce 210.
GA-P55-UD3l

BIOS, ekran kartı, işlemci güncellemeleriniz tam mi?

BIOS, ekran kartı, işlemci güncellemeleriniz tam mi?

BIOS son sürüm ekran kartı sürücüsüde öyle. İşlemcinin sürücüsü yok diye biliyorum.

İşlemci normalde 2.40 Turbo'yla 2.80GHz oluyor. Ben overclock ile 3.20GHz de kullanıyordum. Overclock olmadan kullansan performans farkı çok olur mu?

MSI Afterburner'ı ekran kartının hızını arttırmak için kullanıyorum kaldırıyim mi?

Xenon X3430
10GB DDR3
RAM GeForce 210
GA-P55-UD3L

Kaldır bir süre sıkıntı çıkmazsa geri yüklersin. Prime95 testi için de 20 25 dakika yapmayı dene. Sorun çıkmazsa her şey default ayarlardayken mavi ekran sorunları devam edecek mi diye kontrol et. Sorun çıkmazsa OC kaynaklı bir hatadır büyük ihtimalle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı