Oğuz Ziya
Kilopat
Daha fazla
Bir süredir mavi ekran hatası alıyorum. Blue screen Viewer'da genelde hal.dll'den kaynaklandığını görüyordum. Bir kaç kez irql ile başlayan mavi ekranı aldım. Bugün de bu mavi ekran hatasını aldım. Defalarca memtest yaptım, bir hata bulunmadı. SFC /scannow yaptım hata buldu fakat onaramadığını söyledi dısm ile başlayan kod ile tamir edebildim. Fakat @Recep Baltaş'ın bu mavi ekrana overclock'un sebep olabileceğini yazdığını okudum. MSI Z370 PRO carbon ac anakart ile ı7 8700K'yı 4.8GHz overclock ile kullanıyorum. Manuel olarak voltaj vermedim anakart otomatik olarak verdi voltajı. Tam güçte Aida64 ile 1.28 voltaj verdiğini görüyorum ama bana biraz az geldi bu voltaj. Uzun zamandır Rainbow Six Siege, The Division, world of warcraft, for Honor, NBA 2K19 gibi oyunlar oynuyorum hiçbir sorun yaşamadım fakat bugün uzun aradan sonra ilk defa GTA 5 oynadım ve 1-2 saat içinde WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR isimli mavi ekran hatasını aldım. BIOS son sürümde değil, son sürümden 1-2 versiyon öncesi yüklü. Son sürümü yüklemiştim fakat 4.8 overclock için 1.33 gibi bir voltaj veriyordu ve sıkıntılı bir güncelleme olduğunu düşünüp downgrade etmiştim. Acaba olması gereken voltaj o mu diye düşünmeden de edemiyorum şu an. 4.8GHz'deki voltaj ve minidump ile ilgili resimler ekliyorum incelerseniz sevinirim. Teşekkürler.
Minidump dosyasını eklemeyi unutmuşum...
Minidump
@MF bakabilirsen sevinirim.
Ek olarak chkdsk'de bir sorun çıkmadı. Hdtune ile bad sector testinde de bir sıkıntı çıkmadı fakat aşağıda eklediğim resimde SSD üzerinde health kısmında 9 yazan kısım dikkatimi çekti. İncelerseniz sevinirim.
Bir de ek olarak belirtmek isterim. Bu mavi ekrani aldigimda ekran karti surucusu 430.86'ydi. Mavi ekrandan sonra 431.60'a guncelledim. Cok nadir aliyorum mavi ekran hatasini bazen haftalarca bile almiyorum.
@Recep Baltaş rica etsem yardımcı olabilir misin?
Minidump dosyasını eklemeyi unutmuşum...
Minidump
@MF bakabilirsen sevinirim.
Ek olarak chkdsk'de bir sorun çıkmadı. Hdtune ile bad sector testinde de bir sıkıntı çıkmadı fakat aşağıda eklediğim resimde SSD üzerinde health kısmında 9 yazan kısım dikkatimi çekti. İncelerseniz sevinirim.
Bir de ek olarak belirtmek isterim. Bu mavi ekrani aldigimda ekran karti surucusu 430.86'ydi. Mavi ekrandan sonra 431.60'a guncelledim. Cok nadir aliyorum mavi ekran hatasini bazen haftalarca bile almiyorum.
@Recep Baltaş rica etsem yardımcı olabilir misin?

Son düzenleyen: Moderatör: