Whey protein mi kreatin mi kullanılmalı?

Ahzidall

Decapat
Daha fazla  
Spora başlayalı yaklaşık 3 ay oluyor. Beslenme düzenimi mümkün mertebe doğal gıdalarla oturtmaya çalışıyorum ancak bir noktada takviye alma ihtiyacı hissediyorum. Bu aşamada whey protein mi yoksa kreatin mi kullanmalıyım? Aynı zamanda kilo vermeye çalışıyorum.
Boy 185.
Kilo 87.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi farklı şeylerin eksikliğini gideriyor. Et yumurtayı yetersiz alıyorsan (87 kilo düzenli spor yapan birisi için günlük 200-250g) protein alman lazım. Kreatin genel olarak alınabilir düzenli spor yapıyorsan. Birbirlerinin yerine geçmezler. Bütçen kısıtlıysa ben olsam proteini tercih ederdim.

günlük protein ihtiyacını tükettiğin gıdalardan alıyorsan wheye gerek yok bir farkı yok aslında kreatin de öyle sadece et pahalı olduğu için insanlar takviye alıyor 1 kilo et yiyosan günde kreatin almana da gerek yok diyebilirim ama öyle değilse kesinlikle tavsiye ediyorum kreatini whey almana gerek yok eğer günlük proteini tutturuyorsan beslenmende

Kilo başına 1.5-2x protein alabiliyorsan wheye gerek yok, kreatinde kas geliştirmene yardımcı olan bir suplement ikisi ayrı şeyler. İkiside elzem değil ikiside sana süper bir etki yaratmayacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı