WHQL AMD sürücü güncelleme sonrası RX 580 stabil çalışmıyor

doktorcf

Hectopat
Merhaba,
MSI Armor RX580 8 GB OC model ekran kartım için AMD'nin web sitesinde sunmuş olduğu WHQL 20.11.2 versiyon sürücü yazılımını yüklediğimden beridir ekran kartım tutarsız çalışmakta. Çift monitör kullandığım sistemimde ikinci ekranımın kısmı mor bir şekilde görünmeye başladı. Bir süre geçtikten sonra sürücü yazılımına bağlı olarak drıver_power_state_faılure konulu mavi ekran aldım. Windbg programında Technopat Sosyal üzerinden öğrenip uyguladığım analizde pci.sys'de sorununun mevcut olduğunu tespit ettim. Sürücü yazılımını her kaldırdığımda sorunum çözülüyor ancak bir süre sonra Windows Update sürücü yazılımını otomatik devreye soktuğunda sorunum devam ediyor. Daha önceki sürümlerde bu sorun meydana gelmiyordu. Bu durumun sürücü yazılımından kaynaklı olduğunu düşünmekteyim. Konuyla alakalı alternatif fikirleri bekliyorum.

Teşekkür ederim.

MSI'nın sitesindeki kartına ait sürücüyü yükle ve otomatik sürücü güncellemeyi devreden çıkar.

MSI'nın sitesindeki kartına ait sürücüyü yükle ve otomatik sürücü güncellemeyi devreden çıkar.

Üzgünüm ama bu zaten yapmış olduğum bir işlem. Technopat Sosyal'de buna dair ne kadar makale/konu varsa üşenmeden okudum. DDU da kullandım ancak sonuç aynı.

Hatta konuyla alakalı son düzeltmeyi de yaptım. Ekranın durumuyla alakalı görsel aşağıda mevcuttur. Sistem özelliklerime de imzamdan ulaşabilirsiniz.
Düzenleme yazımdır. WHQL olan daha önceki bir sürümünü kurmuş bulunmaktayım. Aradan tam bir buçuk saat geçti. Sorunum çözülmüş durumda. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlarıma anlık olarak 20.9.1 sürümü gibi aralık ayı öncesi sürümleri denemelerini tavsiye ederim. Çünkü aralık ayı da dahil olmak üzere en kararlı sürüm bu oldu aralarından. Tam bir gün boyunca sırf bu sorunu benim gibi yaşayanlar için çözüme kavuşturmak istedim. Deneyin yanılın ama sorunu çözün 😋 bu konuyu inceleyen bakıp görüp geçen de herkese çok çok teşekkür ederim. Konu kilitlenebilir.

Dosya Ekleri

• IMG_0903.jpg
    IMG_0903.jpg
    31,5 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı