Wi-Fi 5GHz laptop ile bağlanınca ani ping ve drop

Monospektra

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Yaklaşık 2 ay önce HP markasının 8bs76EA modelli oyuncu laptopunu satın aldım. Satın alır almaz bütün Windows Update güncelleştirmelerini yapıp oyun yükledim ve oynamaya başladım. Başta Wi-Fi bandı olarak 2.4GHz kullanıyordum ve evdeki diğer herkes de bu bandı kullandığı için sürekli yüksek ping oluyordu. Ben de 5GHz kanalını etkinleştirdim ve 5G bandını kullanmaya başladım. Genel olarak ping seviyem çok güzel seviyelerde fakat görsellerde görebileceğiniz üzere sık sık ani ping sorunu baş gösterdi. 30 40 ms civarında gezinen pingim 2000 seviyelerine çıkıyor birkaç saniyeliğine. Bu durum aşırı sinir bozucu bir olay. Hatta Rainbow Six: Siege oyununda bu olay yaşanınca oyundan atıyor beni aniden. Modem olarak Netmaster Infinity 401 model modem kullanıyorum ve Firmware güncelleştirmesi yapılamıyor bu modemde. Wireless kartının sürücüleri de güncel. Ayrıca telefon olarak Samsung Galaxy S8 kullanıyorum 5G destekli bir model olduğu için telefonumda deneyeyim dedim fakat 5G de hiçbir ping sorunu gözlemlemedim. Yani laptoptan kaynaklı olabilir ping sorunu. Peki ben bu sorunu nasıl çözebilirim? Kablo çözümünü lütfen önermeyin. Laptopumu farklı odalara taşıdığım için her odaya kablo çekmem pek mümkün değil maalesef. Ayrıca WLAN Optimizer programını denedim işe yaramadı. Farklı 5G kanalları kullanmayı denedim bu sefer de hep yuksek pıng aldım daha da kötü oldu. Abilerim, kardeşlerim lütfen bir yardım edin şu dostunuza.

Dosya Ekleri

• sdfsdffsdsdf.png
    sdfsdffsdsdf.png
    627,6 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aslında speedtestte ping değeriniz 15 geçmiyorsa kablolu bağlantıda sorun olmaması lazım. Sizden başka kullanan varsa bilemem tabi.
Var ama 5 GHz bandında kanalı 100'e çektim. Tek kullanan benim. Speedtestte ping değerim 13. ISS:TurkNet

Hocam bilemedim valla neden öyle olur. Ben de türknet kullanıyorum ping değeri 5 ve LoL, Valorsant gibi oyunlarda 12 MS ile oynuyorum
Hocam bende de aynı şekilde ama saniyelik ping sorunu var. Ama 1-2 saniyelik bir sorun. Böyle de idare ediliyor.

Telefonda denediğimde herhangi bir sorun olmaması garibime gidiyor. Sorun telefonda da devam etse diyeceğim ki Wi-Fi'den kaynaklı. Fakat sorun sadece laptop kullanırken mevcut. @Recep Baltaş belki Recep abimiz gelip bizi aydınlatır diye etiketleyeyim.
Arkadaşlar çözümü malesef ki sadece ethernet kablosu kullanarak çözebildim başka bir yol yok gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı