Wi-Fi 6 internet hızını etkiliyor mu?

111520

Megapat
Merhabalar,
Ben bugün Wi-Fi 6 Wireless lan Card satın aldım ( Shenzhen Visionde Electronic Technology Co., Ltd-Network card/bluetooth adapter/PCIe riser for mining/LAN Expansion Card/network switch/Wifi card/wireless network card/Internal Computer Networking Cards ).Sorunsuz şekilde kurulumu gerçekleştirdim fakat hala internet hızımı 150Mbit alıyorum. Eski Wireless Card ile arasında fark yok yani hız olarak acaba sorun nedir? İnternet hızım 10Gbit.
Sitede yazıyor. " WiFi Rate: 2974 Mbps(5Ghz-2400Mbps | 2.4Ghz-574Mbps) "
2.4 GHz kanalı için 574Mbps, 5GHz için 2400Mbps alırsınız, ayrıca modeminizde bu hızları desteklemeli.

2, 4 veya 5 GHz ayarlarına nasıl ulaşabilirim? Ve modemimde 10gbit hız veriyor.
Modem arayüzünden erişmeniz gerek. Daha sonra WiFi sinyal ayarlarında 5GHz ve 2.4GHz için maksimum olarak belirtilen MHz değerini seçmelisiniz. 20/40/60/80 diye gidiyor olması gerek.

İnternet 10 Gbit olarak geliyor mu acaba? Yoksa sadece modemin hız sınırı mı o kadar?
Yani kablolu 8Gbit alıyoruz en fazla. Wifi ile ise evde bir tane Mac laptop var onda 990 mbit alıyorum.
Modem arayüzünden erişmeniz gerek. Daha sonra WiFi sinyal ayarlarında 5GHz ve 2.4GHz için maksimum olarak belirtilen MHz değerini seçmelisiniz. 20/40/60/80 diye gidiyor olması gerek.
Yani en yükseği seçmem gerekiyor heralde en yüksek hızı alabilmek için değil mi ?

Haha paris'teyim. 3 sene oldu geleli cidden bu internet hızlarına bende en başlarda inanamıyordum ama gerçekmiş.

Paris güzeldir. Benim memlekettede hızlar Türkiye ile aynı neredeyse. Orada da VDSL2 ile 5 Mbps upload alıyor burada da öyle alıyoz. Bir TürkNet yapa var o da bizde yok. Bakalım saye sistemi gelsin belki 30A kullanırız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı