Wi-Fi 6 modem Wi-Fi 5 destekli bilgisayara bağlanır mı?

MKarahan

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, asıl sorum şu. Bilgisayarım ayarlardan edindiğim bilgiye göre sadece Wi-Fi 5E kadar destekliyor. Ama ben Wi-Fi 6 modeme geçiş yapmak istiyorum. Bunun için herhangi bir adaptöre ya da Wi-Fi kartı yükseltmeye ihtiyaç duymadan, modemi dizüstü bilgisayara Ethernet kablosuyla bağladığımda Wi-Fi 6'dan tam performans alır mıyım? Yoksa mecburen adaptör ya da Wi-Fi kartı yükseltmek mi gerekiyor?

Benim çok bilgim yok benden daha iyi bilen illaki vardır ama benim bildiğim kadarı ile bağlanıyordu performansa gelirsek alamayabilirsin ama uzman biri yazarsa daha iyi olur kardeşim.

Merhaba, asıl sorum şu. Bilgisayarım ayarlardan edindiğim bilgiye göre sadece Wi-Fi 5E kadar destekliyor. Ama ben Wi-Fi 6 modeme geçiş yapmak istiyorum. Bunun için herhangi bir adaptöre ya da Wi-Fi kartı yükseltmeye ihtiyaç duymadan, modemi dizüstü bilgisayara Ethernet kablosuyla bağladığımda Wi-Fi 6'dan tam performans alır mıyım? Yoksa mecburen adaptör ya da Wi-Fi kartı yükseltmek mi gerekiyor?

Modem Wi-Fi 7 olsun diyelim laptop Wi-Fi 5 modem ile laptop Wi-Fi 5 hızında haberleşir bağlantı sadece daha yavaş olur.

Wi-Fi sürümü düşük olan cihaza USB to Wi-Fi ile Wi-Fi 6 adaptör alırsan aynı Wi-Fi sürümde çalışır ama gerek yok internet hızların nedir?

Peki bunu çözmek için ne yapmam lazım?

O kadar etki etmez. Wi-Fi 5 ile 6 arasında çok fark yok. Masrafa değmez.
Sadece telefonla bağlanırken faydalı olur sanırım

Benim çok bilgim yok benden daha iyi bilen illaki vardır ama benim bildiğim kadarı ile bağlanıyordu performansa gelirsek alamayabilirsin ama uzman biri yazarsa daha iyi olur kardeşim.
Çok teşekkür ederim yine de sağolun 🙏🏻

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı