Wi-Fi adaptör uyumluluğu nasıl tespit edilir?

Precise

Megapat
Daha fazla  
Aşağıda detaylarını belirttiğim laptop cihazımın Wi-Fi kartını güncellemek istiyorum ancak hangi kartı almam konusunda ve uyumluluk konusunda tam tespit yapamadığım için yardımlarınıza ihtiyacım var. Aşağıda detaylarını belirttiğim laptop için uyumluluk sorunu olmayacak şekilde 300-350 TL bandında Wi-Fi kart önerileri yapabilirseniz çok sevinirim. Bir de bu uyum noktasında Wi-Fi kartlarında tam tespiti nasıl yapıyoruz bu noktada bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Cihaz ve barındırdığı güncel donanım bilgileri;

• Cihazın modeli: ASUS K555LN-XO436H (Intel 5200U işlemcili, 1.5 TB HDD'li model)
  • Cihazda halihazırda takılı olan Wireless kartı: Qualcomm atheros AR956X kablosuz ağ bağdaştırıcısı.
  • Cihazda takılı olan Wireless kartının donanım kimliği: PCI\VEN_168C&DEV_0036&SUBSYS_213A1A3B.
Yukarıda verdiğim teknik bilgilere ek olarak; takılı olan kartın şu an tek anten ile çalıştığını, karttan ekrana giden tek bir kablo olduğunu belirtmek isterim. Bununla alakalı da bu bağlantıdaki ürün gibi bir şey satın alarak bu problemi de çözmek ortaya güzel bir iş çıkartmak istiyorum. Uyumluysa ufak modifikasyonlarla ikinci bağlantıda attığım türden bir ürünle çift antene dönüştürmem mümkün müdür? Veya elimde çıkma aynı laptoptan kalma tek kablolu 1 anten daha mevcut onu taksam işimi görür mü? Uygun olur mu acaba? Yani içinde takılı olan tek kablolu antene ek olarak çıkma cihazdan kalma aynı antenden 1 tane daha mevcut.

Yakın zamanda ben de wifi kart arayışında olduğum için bahsettiğiniz kartı bir miktar araştırdım. Kartınız half mini pci-e diye geçiyor ve şu linkteki ürün uyumlu gibi gözüküyor. Yine de arayıp uyumlu oldup olmadığını teyit etmenizi öneririm.

Anteni değiştirmek ise kolay olmayabilir çünkü benimkinde ekranın içine doğru gidiyordu ve sırf bu yüzden vazgeçip USB adaptör aldım.

Bende ASUS X550 serisinden bir notebook a sahibim. Intel 7260HMWNin benim bilgisayarıma uyumlu olacağını teyit ettirdim ancak yukarıda arkadaşın dediği gibi antenin ekrana doğru gittiğini daha önce görmüştüm. Ben bu Wi-Fi kartını alırsam eğer antenlerini değiştirmeden taksam 5G/AC sinyallerini görür mü?

Sony Vaio laptopuma 5ghz wifi kart aldım Realtek 8822CE modeli kartı görüyor driver kurdum farklı farklı wifi yi açmıyor üstünden çıkardığım ve taktığım kartlari ekledim.

Dosya Ekleri

• IMG-20240811-WA0026.jpg
    IMG-20240811-WA0026.jpg
    176,2 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG-20240811-WA0028.jpg
    IMG-20240811-WA0028.jpg
    176,5 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_20240811_123559_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20240811_123559_WhatsApp.jpg
    116,3 KB · Görüntüleme: 30

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler