Çözüldü Wi-Fi adaptörü PC'de nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NEO CMDNDR

Picopat
Selamlar üstatlar.
Masaüstü PC kasası kurdum. Ancak anakartta wfi özelliği yok. Benim de şimdilik kablo ile internete bağlanma seçeneğim yok.
35 TL'ilik bir Wi-Fi adaptör aldım. Şu yani: Magbox Usb Stick 802.11n - 7601 İşlemcili - 150 Mbps Wifi Adaptör

Şimdi bunu kasanın anakart kısmına takacağım değil mi?

Ve açmak için de internetten driverını mı indirmem gerek?

Masaüstü bilgisayaımda, internet ve CD-ROM olmadığı için, mecbur laptoptan indirip USB'ye atıp öyle OC'ye yüklemem lazım değil mi?

Peki bunun driverını indirmek için hangi siteler güvenlidir? Gezginler mi? Driverspace mi?

Çözüm
USB portuna takman yeterli, Windows gerisini halledecek.
Gezginler ve Driverspace gibi yerleri önermiyorum. Aldığınız ürünün sürücüsü yok ve ihtiyacı da yok.
USB portuna takman yeterli, Windows gerisini halledecek.
Gezginler ve Driverspace gibi yerleri önermiyorum. Aldığınız ürünün sürücüsü yok ve ihtiyacı da yok.

Çözüm
Olur da sürücü gerekirse Donanım Kimliği'ni buraya yazın, sürücü buluruz.

35 TL'lik adaptörün kalitesinden şüphe ederim ayrıca, belirteyim.

Usb yerine takın anakart değil(daha iyi çekecektir). Siz taktığınız an windows halledecektir.
Aaa? Öyle mi? :D Yalnız benim pc ye windows 10 nu da usb ile yükledik İnternet olmadığı için birçok drive yüklenemedi galiba. Kuzen halletti ben izledim. Kendisine de ulaşamıyorum. Cevap vermiyor hırbo. :D Ses de yok mesela. Acaba ses olmaması kasayı akıllı tv ye bağladığım için mi? Yani ek hoparlör mü almalıyım? Yoksa realtek adobe vs ses driverı mı yüklenmediği içindir? Ama sağ altta ses megafon simgesi olduğunu ve ses derecesini ayarlayabildiğimi belirteyim. Ama ses yok tabii.
Evet kasanın kendi USB yerine. Bende üstte ama sizde başka yerlerde olabilir.
Xigmatek vanguard kasa. Üst önde var bir iki tane. Şuan kasanın yanında değilim de tam hatırlamıyorum. :) Neyse bir direk takıp bakayım internet kendiliğinden geliyor mu? :)

Aaa? Öyle mi? :D Yalnız benim pc ye windows 10 nu da usb ile yükledik İnternet olmadığı için birçok drive yüklenemedi galiba. Kuzen halletti ben izledim. Kendisine de ulaşamıyorum. Cevap vermiyor hırbo. :D Ses de yok mesela. Acaba ses olmaması kasayı akıllı tv ye bağladığım için mi? Yani ek hoparlör mü almalıyım? Yoksa realtek adobe vs ses driverı mı yüklenmediği içindir? Ama sağ altta ses megafon simgesi olduğunu ve ses derecesini ayarlayabildiğimi belirteyim. Ama ses yok tabii.

Xigmatek vanguard kasa. Üst önde var bir iki tane. Şuan kasanın yanında değilim de tam hatırlamıyorum. :) Neyse bir direk takıp bakayım internet kendiliğinden geliyor mu? :)
Evet gelmesi 1-2 dk sürebilir.
Ses konusunda tv üzerinden bir ayar yapmanız gerekebilir emin değilim. Ses aygıtlarından hoparlör durumunda birşey görünmüyorsa yapacak birşey yok.

Evet gelmesi 1-2 dk sürebilir.
Ses konusunda tv üzerinden bir ayar yapmanız gerekebilir emin değilim. Ses aygıtlarından hoparlör durumunda birşey görünmüyorsa yapacak birşey yok.
Olmuyor. Şifreyi kabul etmiyor. Saati tarihi de güncelledim ama yine de şifreyi giriyorum ağı arıyor 1-2 dakika hatta wifi gücü de bi kaç çizgi yükseldi ama şifreyi giriyorum kabul etmiyor. :/ Acaba wifi kutusunun arkasındaki şifreyi mi girmek lazım? Ya da şifreyi mi yenilemek iazım?
Evet modemin arkasındaki şifreyi girdim açtı ancak 1 dakika sonra yine gitti internet.
Devamlı bağlan diyorum ama bir türlü bağlanmıyor.
Demek ki bu wifi adaptör anteni çok dandik.
Çünkü aynı modeme aynı odadan hem laptopla hem de telefonla girebiliyorum.
Full çekiyor ikisi de. Ama bu çekmiyor.
Bağlantı güvenli değil diyor. Sonra güvenli yazıyor.
Bağlana tıklıyorum ama bağlanıyor yazıyor ve bir türlü bağlanmayıp yine eski haline dönüyor.
Yine bağlana basıyorum yine aynı şeyler olutyor. :(
Acaba bunun hızını arttırmak için bir yöntem ayar var mı?
Yoksa iade edip kablolu internete mi geçecem mecbur?

Son düzenleme:
Olmuyor. Şifreyi kabul etmiyor. Saati tarihi de güncelledim ama yine de şifreyi giriyorum ağı arıyor 1-2 dakika hatta wifi gücü de bi kaç çizgi yükseldi ama şifreyi giriyorum kabul etmiyor. :/ Acaba wifi kutusunun arkasındaki şifreyi mi girmek lazım? Ya da şifreyi mi yenilemek iazım?
Evet modemin arkasındaki şifreyi girdim açtı ancak 1 dakika sonra yine gitti internet.
Devamlı bağlan diyorum ama bir türlü bağlanmıyor.
Demek ki bu wifi adaptör anteni çok dandik.
Çünkü aynı modeme aynı odadan hem laptopla hem de telefonla girebiliyorum.
Full çekiyor ikisi de. Ama bu çekmiyor.
Bağlantı güvenli değil diyor. Sonra güvenli yazıyor.
Bağlana tıklıyorum ama bağlanıyor yazıyor ve bir türlü bağlanmayıp yine eski haline dönüyor.
Yine bağlana basıyorum yine aynı şeyler olutyor. :(
Acaba bunun hızını arttırmak için bir yöntem ayar var mı?
Yoksa iade edip kablolu internete mi geçecem mecbur?
Tp-link harici kullanmadım ama anlattığınıza göre ürün dandik.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı