Wi-Fi ağı gözüküyor ama bağlanınca internet yok

SinanE.Z

Centipat
Daha fazla  
Selam. Dünden beri ağ gözükse de internet yok. Kabloda arıza yok, fatura zaten otomatik ödeniyor, zaten daha en az 20 gün var. Arayüzde format atıp her şeyi baştan kurmayı denedim lakin hiçbiri fayda etmedi. Ağları kapatıp açtım. Arayüzde her şeyi denedim. Modem üzerinden Wi-Fi ve WPS'i aç kapa yaparak bir sonuca ulaşmaya çalıştım ama yok. Hiçbiri gram fayda etmedi. Bağlı ama internet yok. Ne yaparsam yapayım DSL ve internet ışığı yanmıyor. Türk Telekom'u arasam bir ay kadar önce yine olmuştu, interneti 1 haftadan fazla kullanamadık. Ardından artık illallah edip tekrar aradım, bağırdım çağırdım, sonra dediler ki modeme format atmışsınız şu isimdeki olana tekrar bağlanın. Halbuki aramadan önce 2.4 ve 5GHz de gözüküyor du. Bak sen şu Allah'ın işine tam ben aradım, bağırdım çağırdım iptal edeceğim dedim, bu oldu. Üstüne üstlük şunu bunu yapın diyerek 1 haftadan fazla kullanmadığımız internete para ödedik. Demem o ki teknik servisle uğraşmak istemiyorum. TurkNet'e geçsem yine ayrı dert, önümüzdeki 1 ay evde yokum. Şu anda ise internet acilen lazım. Bilgisayara 30 GB bir dosya indireceğim mobilden, telefonu bilgisayara bağlasam ikamet ettiğim adresin hiçbir yerinde çekmiyor. Nereye gitsem "h" ibaresini görüyorum. Zaten berbat bir altyapıya sahip ev, yine yavaş inecek. İşimden dolayı buradan ayrılmıyorum da. Darda kaldım. Tek şüphe ettiğim şey arayüz sayfasını yenildiğim de sayfada 1 saniyeliğine kırmızı yazılar çıkıyor.

şu şekilde:

"
sayfa bilgisi.

Bu sayfa, bağlantılarınızın ve hizmetlerinizin durumunu derinlemesine kontrol etmenize izin verir, ilgili servisler olası sebeplerle kırmızı olarak gösterilir.

Fiziksel bağlantılar.

Hat kablosunun sağlam olduğundan emin olun.

Hat kablosunun cihazın arkasındaki WAN portuna bağlı.

Olduğundan emin olun.

Cihazın bağlandığı portun sağlam/çalışır olduğundan emin.

Olun.

Cihazın bağlandığı hattın aktif olduğundan emin olun.

Om2.

Kapat.

Hat kablosunun sağlam olduğundan emin olun.

Hat kablosunun cihazın arkasındaki WAN portuna bağlı.

Olduğundan emin olun.

Cihazın bağlandığı portun sağlam/çalışır olduğundan emin.

Olun.

Cihazın bağlandığı hattın aktif olduğundan emin olun.

Kapat.

Yönetim servisi.

Cihazınızın hizmet verebilmesi için yonetim bağlantısının etkin olması gerekmektedir. Ltfen cihazınızı fabrika ayarlarına aliniz.

Kapat.

IP alinmaya çalışılıyor fakat alınamıyor. Bağlanılan portta yönetim vlan tanımlanmamış olabilir ya da DHCP sunucusuna erişimde sorun olabilir.

Vlan b

Kapat"

Google lens
ile yazıyı zar zor aldım. Yanlış yerler affola. Yazanların bir kısmını yapsam da yine de bir sonuca varamadım. Yine de yardım edebilecek varsa her türlü yardıma açığım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı