Wi-Fi bağdaştırıcının hızı USB'lerde fark ediyor

Yer
Samsun-Havza-Kocapınar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 5 1600AF
Sapphire Pulse Rx 580 8gb OC
Kingston Hyperx Fury 8X2 3200mhz rgb
Adata SU630 240GB
WD BLUE 1TB 7200RPM
Meslek
Öğrenci
Merhaba anakartımda Wi-Fi modülü olmadığı için ayrı bir USB ile bağlanılan bir adaptör kullanıyorum kasamın önünde 1 adet USB 3.0 var oraya taktığımda 8Mbps internet veriyor ama anakartımdaki yani en arkadakine takınca 10-13 arası veriyor. Paketim 16Mbps yardım eder misiniz? USB 3.0 da daha iyi bir hız olmalı doğru değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu değerler teorik değerler gerçekte veri aktarım olarak test ettim flashım 2.0 destekli bilgisayarımın ön portuna taktım USB 3.0 bağlantısı doğru bilgisayarın kendim taktım 4 GB bir dosyayı kullandım testte veri aktarım hızı 8mb/s oldu ve sabitlendi bir gram üstüne çıkmadı. Eğer bağlantılarınız düzgün yapılmışsa bu durum normale benziyor. Wi-Fi adaptörünüz 2.0 destekliyse tahminmce oda 8mb/s sınırına takılıyordur ilginç bir durum.
USB’niz eski büyük ihtimalle. Sizin için test ettim, USB 2.0 harici hard diskimle, 2.0 ön portumdan 35 MB/s hız alıyorum. Eski bir USB bellekle ise 7.5 MB/s. Yani USB portu ile değil, cihaz ile ilgili bir sorun hız.

USB 3.0 portundan, yeni bir harici HDD ile 100 MB/s hız alabiliyorum. Harici HDD’nin maksimum hızı o değerler zaten.

Yani ya adaptörünüz ya da USB girişiniz sıkıntılı gibi hocam. Adaptör 3.0 desteklemiyorsa öyle saçma bir sebebi olabilir belki.

USB'niz eski büyük ihtimalle. Sizin için test ettim, USB 2.0 harici hard diskimle, 2.0 ön portumdan 35 MB/s hız alıyorum. Eski bir USB bellekle ise 7.5 MB/s. Yani USB portu ile değil, cihaz ile ilgili bir sorun hız.

USB 3.0 portundan, yeni bir harici HDD ile 100 MB/s hız alabiliyorum. Harici HDD'nin maksimum hızı o değerler zaten.

Yani ya adaptörünüz ya da USB girişiniz sıkıntılı gibi hocam. Adaptör 3.0 desteklemiyorsa öyle saçma bir sebebi olabilir belki.

Kusura bakmayın test ettiğim cihazı söylememişim eski USB 2.0 bir flash ile test ettim dediğiniz gibi ve ayrıca konu sahibinin Wi-Fi adaptörünün eski olduğundan şüpheleniyorum dediğiniz gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı