Wi-Fi çekim gücü artınca hız düşüyor

• Konuyu başlatan unut
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.277
Makaleler
7
Daha fazla  
Selam. Yaylaya gelmiştik, internetsizlikten ölecektim. Karşı bakkalın internet şifresini aldık, tanıdıktı. Bir saçmalık var; bizim bahçe tam olarak bakkalın karşısına bakıyor, evin içine girince 2 çekiyor internet ve çalışıyor. Sonra bahçeye çıkınca çekim gücü artıyor, 4 çekmeye başlıyor ama internet gidiyor :D

Evin içinde 2 çeken internet çalışıyor, bahçeye çıkınca çekim gücü artıyor ama internet gidiyor. Her Wi-Fi kanalını tek tek denedim. Modem arayüzüne sahibim, klasik Türk Telekom modemleri işte. Neden olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem Wi-Fi 5 desekliyor ise kopuyor olabilir. Telefon uzaktayken 2.4 GHz ile bağlanıp yanına gelince 5 GHz bandına giriyor olabilir.

Selam. Yaylaya gelmiştik, internetsizlikten ölecektim. Karşı bakkalın internet şifresini aldık, tanıdıktı. Bir saçmalık var; bizim bahçe tam olarak bakkalın karşısına bakıyor, evin içine girince 2 çekiyor internet ve çalışıyor. Sonra bahçeye çıkınca çekim gücü artıyor, 4 çekmeye başlıyor ama internet gidiyor :D

Evin içinde 2 çeken internet çalışıyor, bahçeye çıkınca çekim gücü artıyor ama internet gidiyor. Her Wi-Fi kanalını tek tek denedim. Modem arayüzüne sahibim, klasik Türk Telekom modemleri işte. Neden olabilir?
Sinyal gücü her arttığında iletim gücü artmaz.

Türksat'ın modemi var bende, 1 çekerken de 90Mbps veriyor 5 çekerken de, anlamadım gitti.
5 Ghz bağlantıdan dolayıdır. 5 Ghz'de sinyal gücü düşebilir ama bulunduğun çevre şartları parazite sebebiyet vermeyecek şekilde ise yine alırsın. 😉

2.4 Ghz'de 40 Mhz açtıysan da benzer durum olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı