Wi-Fi çekim gücü artınca hız düşüyor

• Konuyu başlatan unut
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.269
Modem 2.4GHz bandında çalışıyor, 5GHz bandını desteklemiyor. 11-13'üncü WiFi kanallarında hiç internet yok, 6-7 kanallarında dediğim durum böyle.
Cihazın 1x1 destekli bir Wi-Fi alıcısına sahip muhtemel. Eski tip olduğu için 11-13 arasını da desteklemiyor.
Sinyal gücü her arttığında iletim gücü artmaz.
Bunu düşünmenizi öneririm.

Sinyalin arttığı yerde kanal çakışması yaşanıyor olabilir. Bize kanal grafiğini atın o sinyalin bol çektiği yerden.

WiFi Analyzer üzerinden aldığım kanal grafiği, Sonu TC9A7 ile biten SSID bizimki, söyle bi saçmalık var, kafayı yiyebilir miyim, batınbaba denen internet başka bir wifi, ben kanalı hangi kanala değiştirsem o wifi de benimle aynı kanala geçiyor, çok garip.
Screenshot_2021-07-04-12-52-49.png
,

WiFi Analyzer üzerinden aldığım kanal grafiği, Sonu TC9A7 ile biten SSID bizimki, söyle bi saçmalık var, kafayı yiyebilir miyim, batınbaba denen internet başka bir wifi, ben kanalı hangi kanala değiştirsem o wifi de benimle aynı kanala geçiyor, çok garip.Eki Görüntüle 1095586,
Aynı kanala geçiyorsa 40 Mhz açarsanız boşa kanal aralığı kalır. Bu sayede parazit de az olduğu için stabilite sağlanabilir. Ağınızı 40 Mhz kanal genişliğine alın.

40MHz açtığımda sorun oluşma ihtimali var mı, malum internet benim değil kendi internetim olsa herşeyiyle oynardım, başımıza iş açmayalım.
Hayır kanal bile değiştirmişsiniz. 40 Mhz açmanız bir sorun teşkil etmez. Çoğu eski WiFi aygıtı da 40 Mhz destekler. Bağlantı problemi yaşamazsınız.

Eğer ağınızda ayarlanıyorsa RTS eşiğini 500 olarak ayarlamanızı öneririm.

Tamamdır, deniyorum şimdi, benim bildiğim frekans arttırdığımızda çekim gücü azalıyor ama stabilite artıyor, bakkalın yanına yürümek zorunda kalacağım galiba, 1 diş çekiyor şuan :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı