Wİ-Fİ çekim gücü kalitesini ne belirler?

byfaruk

Hectopat
Katılım
9 Temmuz 2015
Mesajlar
68
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir laptopta wi-fi çekim alanını arttırma da etkin olan wifi kartı mı yoksa onun antenleri mi? Bildiğim kadarıyla wifi kartı değişiyor ama antenler anakarta bağlı, sabit. Laptobumun wi-fi çekim gücü evdeki diğer 2 laptoba göre düşük.

Bunu arttırmak için kartı değiştirmek yeterli olur mu?

Kartı alırken dikkat edilecek hususlar nelerdir?
 
Benim antenim, Anakart'a bağlı değil. Mutfakta çekmiyor. Yeni bir anten bakıyorum bende bu sıralar. Genellikle çıkarılabiliyor antenler. Her ikisininde önemi var. (Hem modem, hemde Wi-Fi kartları için geçerli.)

Not: Benim bilgisayara bağlı bir Wi-Fi kartım yok. Anakart derken, modem'in içindekinden bahsettim. Fakat ha bilgisayar, ha modem farketmez bu durum için.
 
Harici kablosuz adaptör kullanabilirsiniz. Bazı laptopların kablosuz adaptörleri iyi olmuyor. Bu durumda size yapacak fazla birşey kalmıyor.
 
Kablosuz derken yine bunun laptoba bağlanan bir kablosu var gördüğüm kadarıyla. Flash bellek boyutunda olanlar var sanırım onlar ne kadar kullanışlı?
Şu anda amacınız laptoptakinden çok daha iyi bir Wi-Fi çekim gücü elde etmek ise yukarıda linkini attığım ürün işinize yarar. O dediğiniz flash bellek boyutunda olanların çekim gücü o laptoptakilerden bile kötü olabiliyor. "Kablosuz adaptör" dediğimiz şey laptopunuzun içindede bulunan Wi-Fi ağlarını görmenizi bağlanmanızı sağlayan donanımdır. Laptopların içindekilerde bunun gibi yüksek kazançlı antenler olmadığından, çekim gücüde daha düşüktür. Tabiiki bu ürünün kablosu var, harici kablosuz adaptörleri bilgisayarınıza klavye, mouse bağlar gibi bağlıyorsunuz ve size daha iyi bir çekim gücü sağlıyor.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı