Wi-Fi extender mi yoksa USB Wi-Fi adaptor mi?

FahriBilici

Hectopat
Merhaba, modemimin 5GHz olan portunu kullaniyorum kablosuz olarak 72 Mbps hiz aliyorum cihazlarimda genelde. Bilgisayarimi yeni topladigimdan TP-Link T2U USB Wi-Fi adaptor almistim ve bununla sadece 40 Mbps gibi bir hiz aldim. Sonra onu iade ettim ve TP-Link T4U Wi-Fi adaptorunu aldim. Bunda hiz ile ilgili bir problem yasamiyorum ama arada cok sik olmasa da calismayi durduruyor ya da kopuyor modemde bir sorun olmamasina ragmen. Cok nadirende olsa tamamen kopup bilgisayari kapatip acana kadar baglanmadigida oluyor. Urunu amazondan.com.trden aldigim icin iade edebiliyorum 2 gun sonrasina kadar. Sizce bu urunu iade edip TP-Link RE200 Wi-Fi extender alip onu ethernet ile baglamam daha mi iyi olur? Yoksa USB Wi-Fi adaptorler icin normal mi bu? Ubuntu'da da bir turlu Driver'i yuklenmediginden kullanamiyorum ama Ubuntu konusu şu an cok etkilemiyor beni onerileriniz neler?

Hocam powerline almanı öneririm bütçe varsa. En temizi bu olur direk kabloyla bağlanma şansın yoksa.

nasil yani hocam modem koridorda tum evin ulasabilmesi icin modemi buraya tasiyamam
Yok modemi taşımayacaksın zaten. 2 parça ürün geliyor. Birini prize takıp modemden internet kablosunu bağlıyorsun. Diğerini de başka bir prize takıp internet kablosuyla bilgisayarına bağlıyorsun. Elektrik hattı üzerinden internet geliyor.

Yok modemi taşımayacaksın zaten. 2 parça ürün geliyor. Birini prize takıp modemden internet kablosunu bağlıyorsun. Diğerini de başka bir prize takıp internet kablosuyla bilgisayarına bağlıyorsun. Elektrik hattı üzerinden internet geliyor.
pahaliymis baya bir zarari yok mu ? elektrik uzerindne nasil iletiyor ki ?

pahaliymis baya bir zarari yok mu ? elektrik uzerindne nasil iletiyor ki ?
Yok hocam herhangi bir zararı olmaz. Ben 3 sene kullanmıştım. Modemim alt kattaydı. Bağlantı olarak kablosuz bağlantıda yaşanan dalgalanmalar ve ping sorununu baya bir azaltmıştı bende. Fiyatı da normal olarak daha pahalı ama ben örnek olarak attım o linki. Biraz bir araştırma ile daha uygun fiyata bulursunuz.

Yok hocam herhangi bir zararı olmaz. Ben 3 sene kullanmıştım. Modemim alt kattaydı. Bağlantı olarak kablosuz bağlantıda yaşanan dalgalanmalar ve ping sorununu baya bir azaltmıştı bende. Fiyatı da normal olarak daha pahalı ama ben örnek olarak attım o linki. Biraz bir araştırma ile daha uygun fiyata bulursunuz.
anladim yani oneriniz usb adaptoru iade edip bunu aliyim degil mi

anladim yani oneriniz usb adaptoru iade edip bunu aliyim degil mi
Evet. Usb adaptörler sorun yaratabiliyor. Bu şekilde bağlantı daha stabil olur. Özellikle ping açısından eğer oyun oynuyorsanız. Bu arada bu gelen adaptörleri direk prize takmanız gerekiyor. Uzatma kablosuna takarsanız olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı