Wi-Fi Hırsızları modem panel şifresini değiştirmişler

• Konuyu başlatan Pl3x
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 2.503
Wifi'yi kapatın öncelikle.

Daha sonra modemi resetleyin. Daha ayrıntılı yardımcı olmak için lütfen modemin marka-modelini belirtin.
Resetledikten sonra zaten modemin altında yada bir taraflarında yazan kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirsin. Daha sonra KESİNLİKLE WPS'yi kapat. Sadece WPA açık olsun. %99 WPS yüzünden kırıldı şifre.

Modeminizde küçük bir delik olacaktır. O delikteki tuşa iğne yardımıyla tıklamanız ve ardından şifresini sizin değiştirmeniz gerekecek bunu bende yapıyorum hırsızlık değil.
Parasını mı ödüyorsunuz? Nasıl hırsızlık değil acaba? Ben şahsen kendim parasını ödediğim birinin benden habersiz benim internetimi kullanmasını istemem mesela?

WPS i kapatıp şifreyi güçlendirdim. Cihazların IP ve MAC adrelerini aldım. Şikayet için ISS de bunların kayıtları tutuluyordur değil mi ? Benim aldığım ekran görüntüsünün bir geçerliliği olur mu ?

WPS i kapatıp şifreyi güçlendirdim. Cihazların IP ve MAC adrelerini aldım. Şikayet için ISS de bunların kayıtları tutuluyordur değil mi ? Benim aldığım ekran görüntüsünün bir geçerliliği olur mu ?
Aldiğin ip ve mac adresleri önemli btk ya şikayet edip kanıt olarak da ip ve mac adreslerini atarsın.

Merhaba, modemi sıfırla ve modem arayüz giriş şifreni değiştir ve bir yere not al. Modemden internete bağlanan tüm cihazların Mac adreslerini arayüze tanımla ve Mac adresine izin vermediğin hiçbir cihaz artık modeme bağlanamayacak. Modem arayüz ayarlarına giriş bilgilerini sıfırlayamazsan şayet servis sağlayıcıdan destek alabilirsin. Son olarak modemine bağlanan cihazların Mac adreslerini görebiliyorsan eğer şikayetçi ol, yapılan çok ayıp birinin para verip aldığı bir hizmete başka biri bedava giremez, girerse de bedelini ödeyeceğini bilmelidir.

Biraz geç oldu fakat boşuna yeni konu açmak istemedim. Modemi sıfırladım ve wlan ayarlarını yaptım. Fakat internet erişimi yok. İnternet modem kurulumuna baktım ve WAN ayarlarını yapmam gerekiyormuş. Yönergelere göre PPPoE seçtim ve adsl kullanıcı adı ile şifresi istedi. Müşteri hizmetlerini arayıp bu bilgileri isteyince bireysel kullanıcı olduğum için Dinamik IP seçeneğini seçmemi, seçince bilgilerin istenmeyeceğini söylediler. Fakat arayüzde seçenek Statik IP de kilitli. PPPoE de iken Dinamik IP seçemiyorum. Bu konuda pek bilgi sahibi değilim yardımcı olursanız sevinirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı