Wi-Fi Hırsızları Nasıl Engellenir?

evet modemim airties. ayrıca mac filtreleme ve bir çok şeyi yaptım adam tekrar şifreyi değiştirdi. nasıl yapıyor anlamıyorum.

*Modem yazılımını güncelleyin.
*Güncellemeden sonra yapacağınız ilk iş modem arayüzünün varsayılan kullanıcı adı ve şifresini değiştirmek olsun.
*Daha sonra WPA2/CCMP şifrelemesine geçin ve kullanmıyorsanız WPS özelliğini kapatın.
*SSID'yi gizleyin veya MAC filtresi kullanın.
hepsini yaptım lakin tekrar modem şifremi değiştirmeyi başardı. şimdi sadece ssıd gizledim bu seferde telefondan wifiyi ben kullanamıyorum. ne yapacağım bilmiyorum. yarın savcılığa gideceğim bir tek onu biliyorum.

En doğru olanı savcılığa gitmen, ve dava açman, modemine bağlandığı için kim olduğunu bulurlar, TCK(Türk ceza kanunu)
Madde 243 - (1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren ve orada
kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir. Daha fazla bilgi için, http://eskiweb.amasya.edu.tr/media/52476/tck.pdf, hakların bunlar.

Kardeşim öncelikle eğer bilgisayardan İnternete bağlanıyorsan virüs programı ile araştırma yap. Eğer bilgisayar yok ise modemin resetle baştan kurulum yap ve şifreni karışık bulunamayacak bir şey yap en az 8 karakterden fazla olsun. Küçük büyük harf kullan

Hırsız arsızın birisi Wi-Fi şifremi bulmuş hatta modem arayüzüne girmiş. Kullanıcı adını, modem arayüz şifresini, Wi-Fi adını ve internet şifresini değiştirmiş. Bu Wi-Fi hırsızının bir daha bunları yapamaması için neler yapmam lazım? Bilginize ihtiyacım var? (hafta içi savcılığa suç duyurusunda da bulunacağım)
Problemimiz hemen hemen aynı ben de savcılığa başvurdum siber suçlara gönderdiler 1.5 ay önceydi siber le uydunet arasındaki yazışmadan sonra savcılıktan cevabı yeni geldi Kovuşturmaya yer olmadığına Uydunet'in böyle bir kayda sahip olmadığı modemimin benzersiz bir şifre ile korunduğu falan filan...

Telefonunda wifi seçeneklerinde gizli ağ veya diğer ağ bulma gibi seçenekler yok mu?
Ordan wifi adını ve güvenlik birimini seçerek bulabilirsin diye tahmin ediyorum.

Modem arkasında küçük bir tuş ile bütün ayarları sıfırlamak mümkün. Arayüz de istediği kadar değişiklik yapsın yada sen yap. Sıfırlamak mümkün. Daha sonra güçlü bir şifre oluşturman gerekiyor. Arayüze giriş yaptığın zaman ''Mac'' adreslerini tespit et. Sen ev de yok iken komşunun çocuğu uyanıklık yapıp, modemin altında ki şifreyi girip de kullanmış olabilir. Eğer bu söylediğim dışın da bir ''Hack'' söz konusu ise 1 kerelik mahsus göz ardı et ama delil olarak ilk sızdığı zamanın fotoğrafını elinde bulundur. Tekrar aynı şey başına gelir ise... Kendi düşen ağlamaz. O zaman hak senin, hakan senin.

Yapman gereken şu: Modemini fabrika ayarlarına sıfırla adam bağlı değilken. Sonra ilk olarak modem arayüz şifrenin değiştir. Kolay birşey yapma. Ardından ayarlardan wps devre dışı bırak. Wpa/wpa2 güçlü bir şifre yap. Mac filtreleme yap kendi cihazlarını ekle gerisini engelle. Bunları adamdan önce sen yap hızlıca. Bak bakım tekrar bağlanabiliyor mu. Bu halde bile bunu yapabiliyorsa; bilgisayarına ve ağa bağlanan bir cihaza virüs falan bulaşmıştır, adam bilgilerini çalarak bağlanıyordur.

Buna rağmen de bağlanırsa falan mac adresini al savcılığa git bence de olmadı. Zaten wifine bağlanıyorsa sana yakin bir yerdeki cihazdır mac ile tespit edilebilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı