Wi-Fi ile anlık ping artışı

Makaleler
2
Yer
Yalova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, Gainward RTX 4060 Python II, GoodRam 2x8 16 GB 3600 MHz, MSI MPG B550 GAMING PLUS, Kioxia Exceria G2 1 TB, Silver Stone PF240 Sıvı soğutma, WD 1 TB HDD, Dark GT PRO Mesh Kasa.
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Merhaba, interneti Wi-Fi ile kullanmak mecburiyetindeyim ve Mi Wi-Fi repeater 2 adlı routerı kullanıyorum. League of Legends'ta Wi-Fi bağlantısının optimize olmamasından kaynaklı olduğunu düşündüğüm anlık ping artışları ile kare atlama sorunu yaşıyorum. Wi-Fi bağlantısını en optimize hale nasıl getirebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Range extender galiba Mi Wİ-Fİ Repeater. Arayüzde hangi ayarlar var bilmiyorum. O yüzden önereceğim ayarların hepsini yapamayabilirsiniz.

Galiba kablosuz ağ ile yine kablosuz ağı genişletiyorsunuz bu başlıca zaten ping sorunu çıkmasına müsait (Çok kaliteli ağ donanımları hariç tabiki).

1. Repeaterinize ana modemden sabit IP atayın. Bilgisayarınıza da repeaterden sabit IP atayın.
2. Hem ana modemde hem de repeaterde anahtar yenileme sıklığını kapatın (0 yapın), kapatamıyorsanız yapabildiğiniz en yüksek değere çekin.
3. Ağların kanal genişliklerini 40 MHz'e çekin.
4. Çevredeki ağların hangi kanalda olduğunu gösteren bir yazılım indirin (Acrylıc Wifi önerimdir) ve iki cihazınızı da en boş kanallara atayın, yalnız dikkat edin ikisi aynı kanalda olmasın yine performans düşer. (Diyelim çevrede 1 ve 11 kanalları en boş kanallar, ana modeminizi 1'e atayın, repeateri de 11'e atayın).
5. Bilgisayarım > Aygıt yöneticisinden ağ adaptörünüze çift tıklayın ayarlarda var ise green energy, energy save gibi enerji tasarruf özelliklerini disabled yapın.
6. Denetim masası güç seçeneklerinden de ağ bağdaştırıcınızın tam güç olarak ayarlandığından emin olun.
7. Her zaman ki gibi oyun oynarken arkaplanda internet kullanan uygulamaları kapatmaya özen gösterin, aynı repeatere bağlı başka cihaz varsa ve kesinlikle bağlı olması gerekmiyorsa onların bağlantılarını kesin.

Cihaz değiştirmeden yapabilecekleriniz bunlar hocam, çok da bir şey beklemeyin sorun yine devam edecektir büyük ihtimalle. İmkanınız varsa daha pahalı ağ ürünlerine geçin ve repeater de olsa kablolu bir kurulum yapmayan çalışın (imkan verdiğince tabi).

Şimdi ben burada söylediklerinizin büyük bir çoğunluğunu zaten yapmıştım. Sadece şu anahtar yenileme sıklığı muhabbetini bilmiyorum bulamadım da onda bir yardımcı olursanız sevinirim. Bunların dışında ben interneti alt katımdaki komşumdan alıyorum yani çok fazla bir mesafe yok sadece bilgisayarımdaki Wİ-Fİ'dan bağlansam bile neredeyse full frekansta çekiyor ama ikisini de denedim router ile kesinlikte daha sağlıklı bir bağlantı kurabiliyorum, donanım değişikliği olarak Wİ-Fi ağ kartını değiştirmek ping değerinin stabilitesi açısından ne kadar yardımcı olur sizce ? Fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı