Wi-Fi internet hızı düşük

Turkcell Eskişehir sunucusunu seçip hız testi yapmayı deneyin.
Denedim aynı çıkıyor.
1735304493648.png

Normal değilki, arkadaşımın laptopu 900 Mbps alırken benimki 300 alıyor, o benden 3 kat hızlı indiriyor, kablolu ya da kablosuz.
Hocam arkadaş sizi anlamamakta çok ısrar etmiş. Ben anlıyorum çünkü ben de benzer sorun yaşıyorum. İnternet hızım 1000 Mbps, laptopumdan kablolu olarak hatta mobil cihazlarımdan kablolu olarak 150 Mbps civarlarında hız alabiliyorum (altyapımız 1000 Mbps vermeye elverişli olmadığı için 150 aldığımı tahmin etmekteyim). Fakat gelin görün ki bilgisayarda 10 Mbps hız sabit. Sorunu çözebildiniz mi?

Hocam arkadaş sizi anlamamakta çok ısrar etmiş. Ben anlıyorum çünkü ben de benzer sorun yaşıyorum. İnternet hızım 1000 Mbps, laptopumdan kablolu olarak hatta mobil cihazlarımdan kablolu olarak 150 Mbps civarlarında hız alabiliyorum (altyapımız 1000 Mbps vermeye elverişli olmadığı için 150 aldığımı tahmin etmekteyim). Fakat gelin görün ki bilgisayarda 10 Mbps hız sabit. Sorunu çözebildiniz mi?

Maalesef çözemedim, hala 300 Mbps alıyorum, ben bilgisayarımın eski olmasından dolayı böyle olduğunu düşünüyorum, kullandığım Ethernet kablosu CAT6 Ugreen marka, ki başka laptop Wi-Fi ile kablosuz şekilde 900 civarında Mbps alabiliyorken benimki ne kablolu ne de kablosuz alamıyor o kadar, telefonumda da hız 300.

Maalesef çözemedim, hala 300 Mbps alıyorum, ben bilgisayarımın eski olmasından dolayı böyle olduğunu düşünüyorum, kullandığım Ethernet kablosu CAT6 Ugreen marka, ki başka laptop Wi-Fi ile kablosuz şekilde 900 civarında Mbps alabiliyorken benimki ne kablolu ne de kablosuz alamıyor o kadar, telefonumda da hız 300.

Hocam gerçekten çok can sıkıcı bir durum umarım en kısa sürede çözebilirsiniz. Ben de aynı şekilde baika cihazlardan yüksek hızlar alırken ana bilgisayarımdan 10 Mbps'ye sınırlandırılmış hız alıyorum. Download da upload da 10 Mbps ve sene 2024 :D Yıllarca hayalini kurduğum bilgisayara çok şükür eriştim ama tadına varamıyorum. 1 GB dosya indirmem bile 15 dakika sürüyor. Ben bugün sistemi aldığım firma olan Gaming Gen TR'yi aradım fikir almak için, benzer sorunla karşılaşıp karşılaşmadıklarını sordum. Karşılaştık dedi, sisteme format attığınızda büyük ihtimalle düzelir dedi. Yarın deneyeceğim, gelişme olursa tekrar yazarım. Belki de çözüm yolu bu kadar basittir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı