Wi-Fi menzilini genişletme

Malicend

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, yeni taşındığımız evde çok büyük olmamasına rağmen internet çıkışının evin ucunda olmasından dolayı evin diğer uçlarına doğru ciddi anlamda performans düşüklüğü yaşıyorduk. 35MB download 5 MB upload olan internetimizden salonda (modemin konumlandığı yer) tam performans alabilirken, çalışma odasının bir kısmında 7MB Download'a kadar düşüş yaşanıyordu işin tuhaf kısmı ise çalışma odasında bulunan ve salona yakın olan masadan 27 28 MB downloadı görebilmemdi. Bende bu sorunu aşabilmek için 28 MB gördüğüm masaya bir adet universal repeater koyarak çözebileceğimi düşündüm ancak bugün kurulumdan sonra 28MB aldığım masada yeni Wi-Fi ile internetim 20 MB'lere kadar düşerken, 7MB aldığımız masada ise bu sayı 15mblere ancak çıkabildi. Ardından ben de aldığım routeri test edebilmek adına modemin yanına götürdüm ve testi o şekilde tekrardan yaptım. Bu sefer ise 35MB'lik internetimi ancak 24 MB alabildim. Bu sayılar beni tatmin etmediğinden dolayı farklı ne yapabilirim diye sizlere danışmak istedim. Aldığım routerın farklı modlarını kullanmak daha mı mantıklı olur ya da çalışma odasına Ethernet çekip bu routerı ona mı bağlamak daha mantıklı olur? Hiç uğraşma bu routerın performansı bayağı kötüymüş iade et derseniz de iade etmeyi de düşünüyorum şimdiden teşekkürler.

Satın aldığım router:https://www.hepsiburada.com/zyxel-n...client-p-BDBT3002612350023?magaza=Hepsiburada
Kullandığım modem:https://www.hepsiburada.com/zyxel-v...ekli-modem-p-HBV00000O4WIG?magaza=Teknopcsarf

Hangi modu kullandığımın bir önemi olur mu? Şu anda universal repeater kullanıyorum, araştırmama rağmen aradaki farkları tam olarak anlayabilmiş değilim. Router ile repeater arasındaki.

Routerların kullanım alanlarına göre şekillenmiş çeşitleri olduğunu ekleyelim. Bunlardan en yaygın olanları Access Point (erişim noktası) ve Repeater (tekrarlayıcı) olarak karşımıza çıkıyor. Access Point, adından da anlaşılacağı üzere bir erişim noktasıdır. Modem ve router sırasından çıkmış olan interneti, iç mekanlarda uçtan uca ulaştırmak için kullanılır.

Genellikle büyük işyerlerinde tercih edilen network donanımı, kablolu ve kablosuz sinyal alımı yapabilen ve kablolu-kablosuz yayın yapabilen cihazlardır. Bünyesinde DHCP bulundurmayan access pointler, IP değiştirme imkanı bulundurmayarak bir router görevi göremezler fakat, halihazırda bulunan routerların kapsama alanını genişletmek için önemli bir rol oynarlar.

Image for post

Alıntı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı