Wi-Fi nasıl hızlandırılabilir?

arda8391

Hectopat
Normalde Ethernet ile bağlıydım fakat yeni eve taşındığımızdan kablosuz internet ile bağlanmak zorundayım ve internet aşırı yavaş çalışıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Daha güçlü bir modem iş görür mü?

İnternet normalde 100Mbps download ve 12Mbps upload alıyordu.(Ethernet)
Şimdi ise aşağıdaki resimde gösterilen değerleri alıyor. LoL oynarken TR sunucusunda ortalama 75 ila 400ms arasında gidip geliyor. Normalde 6ms sabit gidiyordum.
Modem tam altımda. Ev dubleks, internetin geldiği kablo misafir odasından geçiyor yani modem misafir odasında olmak zorunda. Benim odam da o odanın tam üstünde.
Hatta bilgisayar modemin tam tepesinde diyebilirim. Arada 1 kat zemin var işte.
Not: Evin altyapısı 200Mbps'e kadar destekliyor. Sorun evde değil.
Wi-Fi güçlendirici iş görür mü yoksa modemi değiştirmek zorunlu mu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-01 195531.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-01 195531.png
    73,6 KB · Görüntüleme: 36
Normalde Ethernet ile bağlıydım fakat yeni eve taşındığımızdan kablosuz internet ile bağlanmak zorundayım ve internet aşırı yavaş çalışıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Daha güçlü bir modem iş görür mü?

İnternet normalde 100Mbps download ve 12Mbps upload alıyordu.(Ethernet)
Şimdi ise aşağıdaki resimde gösterilen değerleri alıyor. LoL oynarken TR sunucusunda ortalama 75 ila 400ms arasında gidip geliyor. Normalde 6ms sabit gidiyordum.
Modem tam altımda. Ev dubleks, internetin geldiği kablo misafir odasından geçiyor yani modem misafir odasında olmak zorunda. Benim odam da o odanın tam üstünde.
Hatta bilgisayar modemin tam tepesinde diyebilirim. Arada 1 kat zemin var işte.
Not: Evin altyapısı 200Mbps'e kadar destekliyor. Sorun evde değil.
Wi-Fi güçlendirici iş görür mü yoksa modemi değiştirmek zorunlu mu?
Dubleks evde aynı noktaya yeni modem de alıp koysan pek bir şey farketmez muhtemelen. Üst kata repeater ya da bi router alıp konumlandırmak doğru olacaktır.

Model önerir misin? İdare eder bir şey olsun üst düzeye gerek yok.
Şimdi şöyle bir durum var üst kata modeminizden ethernet kablosu çekme ihtimaliniz varsa router alın yoksa repeater alın elektrik hattı üzerinden internet aktarabilirsiniz bu sayede ne kadar stabil olur bilinmez kimi kullanan memnun kimisinin işini görmüyor orası size kalmış.

Kablo alt kattaki bir elektrik prizinin altından geçiyor. Duvardan geçerek geliyor ve 20cm civarı dışarı çıkıyor. Kabloyu üst kata çekmek için salonu+üst katın zeminini komple yıkmak lazım.
repeater nasıl çalışıyor anlatır mısınız?

Kablo alt kattaki bir elektrik prizinin altından geçiyor. Duvardan geçerek geliyor ve 20cm civarı dışarı çıkıyor. Kabloyu üst kata çekmek için salonu+üst katın zeminini komple yıkmak lazım.
repeater nasıl çalışıyor anlatır mısınız?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Maliyetsiz olsun isterseniz aşağıdaki konuyu inceleyin.
Bütçe konusunda sorun yok derseniz Wi-Fi Mesh sistem kurun.

Maliyetsiz olsun isterseniz aşağıdaki konuyu inceleyin.
Bütçe konusunda sorun yok derseniz Wi-Fi mesh sistem kurun.

Konuya baktım, kendime göre en uygun kanalı buldum ve uyguladım(6. kanaldaymışım ve en kötüsüymüş listede en iyisi 1. kanaldı modem ayarından 1. kanala geçtim)

1727970972437.png

Ping inanılmaz derecede düştü, uploadda bir şey yok fakat download nedense daha da geriledi. Laptopu modemin yanına götürüp Ethernet ile bağlayınca 100e yakın oluyor bu değer.
Biraz oyun oynayıp internetin durumuna göre 400TL'lik bir Xiaomi repeater alacağım.Oyun oynayabilecek derecede stabil bağlantı olursa para harcamaya gerek yok.

Bağlantı hala aynı.Ping yine aynı.İşe yaramadı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı