Wi-Fi, PC'de yavaş ama mobilde hızlı

roopster

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese selam. Wi-Fi'den PC'ye bağlanınca PC'nin interneti yavaş kalıyor fakat mobilde gayet hızlı. Windows Update yaptım, DNS'leri otomatiğe aldım ve Wi-Fi driverlarını güncelledim, hiçbir şekilde internet değişmiyor. Çoğunlukla interneti kullanamıyorum. Ne yapabilirim, sorun ne olabilir?

Sorun fotoğraflarda net anlaşılıyor. İkisi aynı modem üzerinden testler.

image0.png

10800443624.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum çok telefon kullanmadığım için farkedemedim ama internet hızı ani bir iniş yaşıyor bende bugün. Ve genel bakımda da düşük. Zaman farkından dolayı olabilir ya da gerçekten bir sıkıntı vardır. İnternetim türk telekom.

1 ay kadar önce PC üzerinden 24 mbps alıyordum, aynı mesafeden. Belki karttan olabilir ama 1 ay içinde bu kadar fark etmesi normal mi?
Kesinlikle normal değil. Driver güncellemesi de yapmışsınız. Yapacak bir şey kalmamış yani. Format her zaman çözüm değildir. Ama en son bir şey kalmazsa denenebilir.

Kesinlikle normal değil. Driver güncellemesi de yapmışsınız. Yapacak bir şey kalmamış yani. Format her zaman çözüm değildir. Ama en son bir şey kalmazsa denenebilir.

PC'yi modeme yaklaştırınca yine aynı sorunlar devam ediyor. Ethernet kablosuyla bağlandığımda, modemde hiçbir problem yok, internet hızlı. Yani olay tamamen PC'min Wi-Fi bağlantısıyla alakalı. Fakat modemi odama çekmem mümkün değil, ethernet kablosuyla bağlantı sağlayamam. WiFi sinyal sağlayıcı vesaire gibi ek yöntemler çözüm olabilir mi? WiFi 5 çekiyor fakat dediğim gibi yavaş.

Ethernet kablolu speedtest'im.
10800964887.png
Sorun bluetooth kulaklıkta. Çıkarttım düzeldi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı