Wi-Fi router ve Wi-Fi yönlendirici önerisi

Bütçe
Ürün başına 1.000tlden daha aşağı olursa.

renasyucel

Centipat
Daha fazla  
Eve türknetten yeni bir internet bağlantısı yapıldı bugün. Ev iki katlı ve modem aşağı katta girişte duruyor. 100Mbps hız veriyor modem kendisinden ama ben bu interneti üst katlara hız kaybı olmadan dağıtmak istiyorum. Evde bir tane Xiaomi router var fakat hızı 20Mbps'lere kadar düşürüyor. Aynı zamanda masaüstü bilgisayar içinde 10-15 yıllık eski bir USB Wi-Fi adaptörü kullanıyorum ve onunda etkisi yetersiz kalıyor. İnternette biraz bakındıktan sonra aşağıya koyacağım iki ürünü buldum.

Routerlardan çok anlamıyorum özellik olarak yeterli gözüküyorlar fakat kullanım esnasında bana istediğimi tam olarak verirler mi bilemiyorum bu yüzden daha çok yorumlara dikkat ederek işime yarayacağını düşündüğüm bir model seçtim. Masaüstünde Wi-Fi kullanabilmek içinde böyle bir kart buldum USB adaptörü yerine. Bu Wi-Fi kartını kendi başıma anakarta veya nereye takılması gerekiyorsa takabilir miyim? Ayrıca router hakkında sizin deneyimlediğiniz ve durumuma uygun tavsiye edebileceğiniz öneriler neler? Yardımcı olursanız sevinirim şu an bu linklediğim iki üründe kafam.

keenetic, huawei, tp-link ve markalarının ürünlerini önerebilirim. Wifi menzil genişletici olarak başarılılar. Xiaomi kullanmadım hiç bir fikrim yok şahsen. Genelde müşterilerimizde bu markaları tercih ediyoruz.

Keenetic , Tp-Link , Huawei için burdaki ürünlerden birini kendinize uygun olduğu şekilde seçin. Diğerleri içinde benzer şekilde alışveriş sitelerinde filtreleme yaparak bütçene ve senaryona uygun bir ürün seçebilirsin.
Burada dikkat etmen gereken nokta;
  • Çekim gücü / Kullanıcı deneyimi(yorumları)
  • İnternet hızın ve alacağın cihazın desteği. (Örneğin 1000mbps bir internetin varsa, 100 mbps destekli bir cihaz senin işine yaramaz.) Alacağın cihazın kaç mbps hız desteklediğini kontrol edin. Ve size ne kadar lazım ona bir bakın.
  • Antenler ve çekim gücüni kendi eviniz için simüle edin. Belkide hangi cihazı alırsanız alın, hızınız istediğiniz kalitede olmayabilir. Çünkü sizin kullanım senaryonuzda kolonlar, duvarlar yada sinyali etkileyen birşeyler olabilir. Bu noktada Ana modemden, kablo ile menzil genişleticiye veya Acces point'e ulaşmak gerekir.

Keenetic, Huawei, TP-Link ve markalarının ürünlerini önerebilirim. Wi-Fi menzil genişletici olarak başarılılar. Xiaomi kullanmadım hiçbir fikrim yok şahsen. Genelde müşterilerimizde bu markaları tercih ediyoruz.

Keenetic, Tp-Link, Huawei için buradaki ürünlerden birini kendinize uygun olduğu şekilde seçin. Diğerleri içinde benzer şekilde alışveriş sitelerinde filtreleme yaparak bütçene ve senaryona uygun bir ürün seçebilirsin.
burada dikkat etmen gereken nokta;
  • Çekim gücü / kullanıcı deneyimi(yorumları)
  • İnternet hızın ve alacağın cihazın desteği. (örneğin 1000MBPS bir internetin varsa, 100 Mbps destekli bir cihaz senin işine yaramaz.) alacağın cihazın kaç Mbps hız desteklediğini kontrol edin. Ve size ne kadar lazım ona bir bakın.
  • Antenler ve çekim gücüni kendi eviniz için simüle edin. Belkide hangi cihazı alırsanız alın, hızınız istediğiniz kalitede olmayabilir. Çünkü sizin kullanım senaryonuzda kolonlar, duvarlar ya da sinyali etkileyen bir şeyler olabilir. Bu noktada ana modemden, kablo ile menzil genişleticiye veya Access Point'e ulaşmak gerekir.

Teşekkür ederim ürünlere şimdi bakacağım. Linklediğim Wi-Fi kartları gibi şeylerin masaüstü bilgisayara takılmaları ile ilgili bir bilgin var mı? Kendi başıma yapabilir miyim önerir misin?

Teşekkür ederim ürünlere şimdi bakacağım. Linklediğim Wi-Fi kartları gibi şeylerin masaüstü bilgisayara takılmaları ile ilgili bir bilgin var mı? Kendi başıma yapabilir miyim önerir misin?
Kendi başınıza yapabilirsiniz. Bir Wifi Card, Masaüstü pc'lerde anakartın PCI Express portlarına takılır. Genelde ekran kartının altında olurlar. Düzgünce ve güzelce takabilirsiniz. Kasanın arkasında (Usb vga vs olan yerde) en altta uygun kasa fazlalığını çıkarır yaparsınız en son antenini takarsınız. Ancaak; öncelikle youtube'da önce video izleyin yada bilen birileri varsa rica edin. Her zaman garantiye oynamakta fayda var. Yanlış bir işlemde geri dönülemez sorunlar yaratabilirsiniz.

Wifi Card, kasanıza wifi özelliği kazandırır. Router mevcut interneti dağıtırken, acces point wifi sinyal kalitesini güçlendirir. Amacınıza neler uygunsa ona yönelik satın alım yapınız. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı