Wi-Fi simgesi nasıl Ethernet simgesi yapılır?

• Konuyu başlatan mtech
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 493
Merhaba, regeditten biraz kurcaladım en sonunda ağ ayarlarını bozduğumdan sıfırladım:D
Biraz da sanal Ethernet oluşturdum Wi-Fi ile paylaşım yaptım. Bu işlem başarılı oldu ancak ıpv4ten mi kaynaklı yoksa başka bir sorundan mı bilmiyorum Ethernet simgesi geliyor fakat internet paylaşımı bir türlü olmuyor. Maalesef yaklaşık 2 saattir denedim ama bir türlü sorunu çözemedim.

Sıkıntı yok reis teşekkür ederim ilgin için.

1. Resource Hacker'ı indir ve kur.
  2. C:\Windows\System32 dizinine gidip pnidui.dll dosyasını masaüstüne kopyala.
  3. Resource Hacker'ı açıp sol üstten File > Open diyerek masaüstündeki pnidui.dll dosyasını aç.
  4. Sol menüden Icon Group'u aç.
  5. Ethernet ikon grubunu (3048) açıp sağ tık > Save *.ico resource... diyerek masaüstüne kaydet.
  6. Sol alttan Ethernet ikon grubunun Resource Size'ını (76) kontrol et.
  7. Sırasıyla Ethernet ikon grubuyla aynı Resource Size'a (76) sahip tüm Wi-Fi ikon gruplarını bularak sağ tık > Replace Icon veya Ctrl + R yapıp Open file with new icon... diyerek masaüstüne kaydettiğin Ethernet ikon grubuyla Replace diyerek değiştir.
  8. Aynı işlemi dilersen yanında çarpı ve ünlem işareti olan ikon gruplarına da yapabilirsin (Değiştirdiğin ikon grubuyla orijinal ikon grubunun Resource Size'ının aynı olmasına dikkat et.).
  9. Değişiklik yapmayı bitirdiğinde sol üstten File > Save as ... diyerek dosyayı masaüstüne pniduimod.dll ismi ile kaydet.
  10. Masaüstündeki pniduimod.dll dosyasını C:\Windows\System32 klasörüne taşı.
  11. Başlat menüsüne CMD yazarak CMD'yi aç ve shutdown /r /o /f /t 00 yazıp enterla.
  12. Bilgisayar yeniden başladığında açılan Gelişmiş başlangıç menüsünden Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > Komut İstemi seçeneğini seç.
  13. CMD ekranı açıldığında C: yazıp enterlayarak Windows'un kurulu olduğu birime geç.
  14. Daha sonra cd C:\Windows\System32 yazarak System32 dizinini aç.
  15. Sonrasında sırasıyla;
    ren pnidui.dll pniduiold.dll
    ren pniduimod.dll pnidui.dll
    komutlarını gir.
  16. Bu komutlar ile modlu dosyan ile orijinal dosyanın isimlerini değiştirdikten sonra CMD'yi çarpı ikonuna tıklayarak kapat ve Devam seçeneğine tıklayarak bilgisayarını aç.
Bilgisayar açıldığında simgelerin değiştiğini görebilirsin. Geri eski haline getirmek istersen 15. adıma geri dönerek bu sefer sırasıyla ren pnidui.dll pniduimod.dll ve ren pniduiold.dll pnidui.dll komutlarını kullanabilirsin.

Son düzenleme:
  1. Resource Hacker'ı indir ve kur.
  2. C:\Windows\System32 dizinine gidip pnidui.dll dosyasını masaüstüne kopyala.
  3. Resource Hacker'ı açıp sol üstten File > Open diyerek masaüstündeki pnidui.dll dosyasını aç.
  4. Sol menüden Icon Group'u aç.
  5. Ethernet ikon grubunu (3048) açıp sağ tık > Save *.ico resource... diyerek masaüstüne kaydet.
  6. Sol alttan Ethernet ikon grubunun Resource Size'ını (76) kontrol et.
  7. Sırasıyla Ethernet ikon grubuyla aynı Resource Size'a (76) sahip tüm Wi-Fi ikon gruplarını bularak sağ tık > Replace Icon veya Ctrl + R yapıp Open file with new icon... diyerek masaüstüne kaydettiğin Ethernet ikon grubuyla Replace diyerek değiştir.
  8. Aynı işlemi dilersen yanında çarpı ve ünlem işareti olan ikon gruplarına da yapabilirsin (Değiştirdiğin ikon grubuyla orijinal ikon grubunun Resource Size'ının aynı olmasına dikkat et.).
  9. Değişiklik yapmayı bitirdiğinde sol üstten File > Save as ... diyerek dosyayı masaüstüne pniduimod.dll ismi ile kaydet.
  10. Masaüstündeki pniduimod.dll dosyasını C:\Windows\System32 klasörüne taşı.
  11. Başlat menüsüne CMD yazarak CMD'yi aç ve shutdown /r /o /f /t 00 yazıp enterla.
  12. Bilgisayar yeniden başladığında açılan Gelişmiş başlangıç menüsünden Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > Komut İstemi seçeneğini seç.
  13. CMD ekranı açıldığında C: yazıp enterlayarak Windows'un kurulu olduğu birime geç.
  14. Daha sonra cd C:\Windows\System32 yazarak System32 dizinini aç.
  15. Sonrasında sırasıyla;
    ren pnidui.dll pniduiold.dll
    ren pniduimod.dll pnidui.dll
    komutlarını gir.
  16. Bu komutlar ile modlu dosyan ile orijinal dosyanın isimlerini değiştirdikten sonra CMD'yi çarpı ikonuna tıklayarak kapat ve Devam seçeneğine tıklayarak bilgisayarını aç.
Bilgisayar açıldığında simgelerin değiştiğini görebilirsin. Geri eski haline getirmek istersen 15. adıma geri dönerek bu sefer sırasıyla ren pnidui.dll pniduimod.dll ve ren pniduiold.dll pnidui.dll komutlarını kullanabilirsin.
Merhaba, büyük ihtimalle bu işlem her güncellemede eski hâline dönecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00