Wi-Fi'de yüksek ping

  • Konuyu başlatan Galen
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 560

Galen

Hectopat
Katılım
23 Aralık 2018
Mesajlar
72
Merhaba laptopumun bazı günlerde Wi-Fi'si aşırı kötü çekiyor. Oyunlarda 500 ping civarı alıyorum ve internetten dosya yüklerken saniyede 1 KB indirmelere kadar düşüyor. Web sitelerini açarken bile yaklaşık 40 saniye sürüyor. Diğer laptopta girdiğimde hiçbir sıkıntı olmuyor yani internette değil bilgisayarda bir sorun var. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olursanız sevinirim.
 
Genel olarak wifi tercih edilmeyen bir bağlantıdır. Ethernet kablosu kullanmanı öneririm. Onun dışında indirdiğin sitelerde uygulamalar internet kısıtlaması yapabilmektedirler. Sorunun bilgisayar ile alakalı olduğunu düşünüyorsan.

1. Arama kısmına denetim masası yazıp aç. Ağ ve intermet bölümüne gir ardından ise ağ denetim merkezini açıp. Sol listede bulunan ağ bağlantıları bölümüne gelip Wifi aç.
2. Özelliklere gel ve internet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) de çift tıkla ve dns sunucu adresini kullanın altındaki aşağıdaki dns sunucu kullanıcı seç ve
8 8 8 8
8 8 4 4 yap sonrasına uygula yap ve çık. Benim bildiklerim bu kadar bir sorun yaşıyor internet sağlayacın ile görüş. Oyunlardaki en ping problemi çözmek içim en büyük çözüm ethernet kablosu kullanmaktır. 20 30 liraya modemle bilgisayarın mesafeye göre uzunlukta kablo alıp kullanabilirsin. İyi günler dostum.
 
Oyun oynuyorsanız ve mecburiyet yok ise kablosuz bağlantı kullanmamanızı öneririm net hızı yüksek bile olsa bazen ping sorunu yaşatabiliyor.

Bu arada cihaza bakım yapmanızı öneririm oyun oynuyorsunuz bakım hem cihazın ömrünü uzatır hem de performans artışı sağlar.
 
Genel olarak Wi-Fi tercih edilmeyen bir bağlantıdır. Ethernet kablosu kullanmanı öneririm. Onun dışında indirdiğin sitelerde uygulamalar internet kısıtlaması yapabilmektedirler. Sorunun bilgisayar ile alakalı olduğunu düşünüyorsan.

1. Arama kısmına denetim masası yazıp aç. Ağ ve intermet bölümüne gir ardından ise ağ denetim merkezini açıp. Sol listede bulunan ağ bağlantıları bölümüne gelip Wi-Fi aç.
2. Özelliklere gel ve internet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) de çift tıkla ve DNS sunucu adresini kullanın altındaki aşağıdaki DNS sunucu kullanıcı seç ve
8 8 8 8
8 8 4 4 yap sonrasına uygula yap ve çık. Benim bildiklerim bu kadar bir sorun yaşıyor internet sağlayacın ile görüş. Oyunlardaki en ping problemi çözmek içim en büyük çözüm Ethernet kablosu kullanmaktır. 20 30 liraya modemle bilgisayarın mesafeye göre uzunlukta kablo alıp kullanabilirsin. İyi günler dostum.

Çok teşekkür ederim dediklerinizi yaptım düzeldi gibi içini de temizlersem tamamen düzelir sanırım
 
Evet kablo ile kullandığımda bir sorun olmuyor. Muhtemelen Wi-Fi kartımda sorun var ayrıca uzun süredir(3-4 yıl) içini temizlemedim ondan kaynaklanıyor olabilir mi?
Olabilir fakat görmeden birşey diyemeyiz, wifi kartını anakarta tutturan vidalar vardır genelde, gevşeme olmuş ve temazsızlık olmuşta olabilir. Açıp kontrol etmenizde fayda var.
 
Oyun oynuyorsanız ve mecburiyet yok ise kablosuz bağlantı kullanmamanızı öneririm net hızı yüksek bile olsa bazen ping sorunu yaşatabiliyor.

Bu arada cihaza bakım yapmanızı öneririm oyun oynuyorsunuz bakım hem cihazın ömrünü uzatır hem de performans artışı sağlar.

Çok teşekkürler en yakın zamanda bakımını yapacağım ve kablo alacağım.
Olabilir fakat görmeden bir şey diyemeyiz, Wi-Fi kartını anakarta tutturan vidalar vardır genelde, gevşeme olmuş ve temazsızlık olmuşta olabilir. Açıp kontrol etmenizde fayda var.

Teşekkür ederim kontrol edeceğim.
 

Geri
Yukarı