Çözüldü Wibtek G41-M ile Xeon E5430 uyumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

keremtoksoz

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Aydın/Didim
Daha fazla  
Intel Xeon E5430 işlemcisini alsam anakartıma uyar mı?
Bir de darboğaz yaşar mıyım?(İşlemciyi aldıktan sonra belki GTX 650 1GB GDDR5 ekran kartını alabilirim)

Dosya Ekleri

• indir (1).png
    indir (1).png
    16,7 KB · Görüntüleme: 74
  • indir (2).png
    indir (2).png
    7,1 KB · Görüntüleme: 72
  • indir (3).png
    indir (3).png
    6,3 KB · Görüntüleme: 63
  • indir.png
    indir.png
    3,1 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM darboğazı varsa almanız gözle görülür bir iyileşme yaşarsın.

Ben Core2 Duo E2160'dan aldım Q9505'i. Minecraft'ta çok deli drop oluyor.

İşlemciyi önce değiştirin. RAM bulunur.
Q9505'i nette bulamadım onun yerine Q6600 buldum elektrik bandı ile 3ghz'e overclocklanıyormuş onu alsam iyi olurmu?

Q9505'i nette bulamadım onun yerine Q6600 buldum elektrik bandı ile 3ghz'e overclocklanıyormuş onu alsam iyi olurmu?
Q6600 overclock'a yatkın bir işlemci zaten önemli olan anakart faktörü. P35/P45 çipset anakart gerekli. Dediğim gibi aynı paraya daha performanslı Xeon işlemciler var :)

Q6600 overclock'a yatkın bir işlemci zaten önemli olan anakart faktörü. P35/P45 çipset anakart gerekli. Dediğim gibi aynı paraya daha performanslı Xeon işlemciler var :)
Xeon için desteklenmiyor demiştiniz bende core 2 quadlara baktım q6600 iyi göründü gözüme fiyatı ve overclock seçeneği ile o yüzden sorayım dedim yani ben ne yapabilirim şidmi xeonmu almalıyom core 2 quadmı ?

Xeon için desteklenmiyor demiştiniz bende core 2 quadlara baktım q6600 iyi göründü gözüme fiyatı ve overclock seçeneği ile o yüzden sorayım dedim yani ben ne yapabilirim şidmi xeonmu almalıyom core 2 quadmı ?
Pardon hocam dalgınlığıma gelmiş. Quad serilerinin TDP'si yüksek, burada PSU'nuz devreye giriyor. Kaç Watt PSU'nuz var? +12V kanalından kaç A veriyor?

Son düzenleme:
Q6600, OC delisi işlemcidir. Kırbaçlarsın gittiği yere kadar. Ama üretim teknolojisi 65 NM. Daha yeni olan Q8XXX, Q9XXX ve Xeon'lar 45NM.

Ben OC ile uğraşmayacağım için Q6600 almadım. Kırbaç seviyorsan al tabii :)

Q6600, OC delisi işlemcidir. Kırbaçlarsın gittiği yere kadar. Ama üretim teknolojisi 65 nm. Daha yeni olan Q8xxx, Q9xxx ve Xeon'lar 45nm.

Ben OC ile uğraşmayacağım için Q6600 almadım. Kırbaç seviyorsan al tabii :)

Yani bana fiyat daha önemli bunların hepsi 4 çekirdek değil mi GHz'i overclock ile hallederiz 200-100 TL arası bana uygun gelir 2.el ya da sıfır fark etmez.☺

Yani bana fiyat daha önemli bunların hepsi 4 çekirdek değil mi GHz'i overclock ile hallederiz 200-100 TL arası bana uygun gelir 2.el ya da sıfır fark etmez.☺
Core2 Quad'larin hepsi 4 çekirdek. Xeon'larda ise İntel'in sitesine bakabilirsin.

Hocam PSU'nun etiketini fotoğraf olarak atma şansınız var mıdır?
Dosyayı atamıyorum resim çok boyutu büyük diyor özellikleri yazayım direk:

+12V'nun aşağısında 12A yazıyor.
-5V'nin aşağısında / yazıyor.
+5V'nin aşağısında 19A yazıyor.
-12V'nin aşağısında 0.5A yazıyor.
+3.3V'nin aşağısında 14A yazıyor.
+5VSB'nin aşağısında 2A yazıyor.
Peak Output:300W
Marka ve Model:Foem FPS-G30F8
Core2 Quad'larin hepsi 4 çekirdek. Xeon'larda ise İntel'in sitesine bakabilirsin.
Peki siz bana hangisini önerirsiniz ben core 2 quadlardan yanayım ama bilemiyorum birde bende stok soğutucu var yeni soğutucu almalımıyım?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı