Wifi Adaptör Ping Sorunu

Bilmene gerek yok inssider programı sana hangi kanallarda çalıştıklarını gösterecek zaten. Kendi wifininde hangi kanalda olduğunu görüp boş olan veya daha az gürültü olan bir kanala çekmen gerek. http://dist.alternativeto.net/s/d01...b07d8d6c8e04_5_full.png?format=jpg&width=1900 bak burada 8 numaralı kanal boş mesela. Böyle boş bir kanala geçmen lazım eğer varsa, yada gürültü seviyesi az olan bir kanala.
Peki hangi kanalın daha iyi olduğunu nasıl anlayabilirim ?

Ve ayrıca bu programın nasıl kullanıldığını hiç bilmiyorum.

Merhaba,
Hocam sorun modemlerden kaynaklanıyor, hepimiz ucuz modem kullandığımız için bu tip sıkıntılar çıkıyor doğal olarak. Bende de benzer bir sıkıntı vardı, hallettim.

1. Cep telefonundan / Notebookundan InSSIDER veya buna benzer başka bir programı kullanarak boşta olan veya daha temiz, az kullanılan bir kablosuz kanal bul. Benim evimde 8 nolu kanal en temiz kanaldı.
2. Modemin / AP nin kablosuz ayarını bu kanala getir. Büyük ihtimal otomatiktedir, hal böyle olunca 5er 5er kanal atlar modem.
3. Modemin içerisinden 802.11n seç sadece diğerlerini devre dışı bırak.
4. Sadece 40Mhz kanalını seç.
5. Short-Preamle disable olacak , varsa Long seç.
6. DTIM gibi bir ayar görürsen 2 veya 3 yapabilirsin.

Bilgisayarında, telefonunda "kablosuz ağı unut" diyip tekrardan ağa bağlanman gerekebilir. Sonucunu yazarsan sevinirim.
Yazılımın nasıl kullanıldığını hala söylemedin.

Hangisinde az yük var ise onu kullanacaksın.

Merhaba,
Hocam sorun modemlerden kaynaklanıyor, hepimiz ucuz modem kullandığımız için bu tip sıkıntılar çıkıyor doğal olarak. Bende de benzer bir sıkıntı vardı, hallettim.

1. Cep telefonundan / Notebookundan InSSIDER veya buna benzer başka bir programı kullanarak boşta olan veya daha temiz, az kullanılan bir kablosuz kanal bul. Benim evimde 8 nolu kanal en temiz kanaldı.
2. Modemin / AP nin kablosuz ayarını bu kanala getir. Büyük ihtimal otomatiktedir, hal böyle olunca 5er 5er kanal atlar modem.
3. Modemin içerisinden 802.11n seç sadece diğerlerini devre dışı bırak.
4. Sadece 40Mhz kanalını seç.
5. Short-Preamle disable olacak , varsa Long seç.
6. DTIM gibi bir ayar görürsen 2 veya 3 yapabilirsin.

Bilgisayarında, telefonunda "kablosuz ağı unut" diyip tekrardan ağa bağlanman gerekebilir. Sonucunu yazarsan sevinirim.

Ben de takıldım bir yerde modemim wrt-120n 192.168.1.1 yazarak tarayıcıdan girdim bu kanal değiştirme hangi seçenek altındadır acaba?

Dosya Ekleri

• xddd.png
    xddd.png
    39 KB · Görüntüleme: 371
Etrafta sinyal veren wifilar var verdikleri sinyalin cinsi farklı (bildiğime göre) işte etrafta bulunan modemlerin yaydıkları sinyalın kanalından değil de daha boş olan kanaldan verilince sinyal rahatlıyor. Programdan en sağlıklı kanalı tespit edip değiştirmek gerekli.

Hangisinde az yük var ise onu kullanacaksın.

Ben de takıldım bir yerde modemim wrt-120n 192.168.1.1 yazarak tarayıcıdan girdim bu kanal değiştirme hangi seçenek altındadır acaba?
Wriless seçeneği altında "channel" var kanalı olaradan değiştirceksin, eğer bütün cihazların 802.11n ile uyumlu ise "Network Mode : Wriless N only" olarak seç ve "Channel Width: 40Mhz Only veya Auto" olarak kalsın. Program ile hangi kanalın boş olduğunu kontrol et ama :) Genelde 8,5,7,4 gibi kanallar boşta oluyor. En kalabalık kanallaer ise 1,3,6,9,10,11 gibi kanallar çünkü bu kanallar default olarak modemlerde ayarlı olan kanallar. Linksys Official Support - Manually setting up the wireless network of your Linksys router

Inssider nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız ufak bir youtube araması yardımcı olacaktır: https://youtu.be/mMztsMM-ND0 Türkçe olsun bu biz bişey anlamadık diyenler lütfen, Ali bey ve Recep bey'den özel bir bölüm istesinler. :)

Wriless seçeneği altında "channel" var kanalı olaradan değiştirceksin, eğer bütün cihazların 802.11n ile uyumlu ise "Network Mode : Wriless N only" olarak seç ve "Channel Width: 40Mhz Only veya Auto" olarak kalsın. Program ile hangi kanalın boş olduğunu kontrol et ama :) Genelde 8,5,7,4 gibi kanallar boşta oluyor. En kalabalık kanallaer ise 1,3,6,9,10,11 gibi kanallar çünkü bu kanallar default olarak modemlerde ayarlı olan kanallar. Linksys Official Support - Manually setting up the wireless network of your Linksys router

Inssider nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız ufak bir youtube araması yardımcı olacaktır: https://youtu.be/mMztsMM-ND0 Türkçe olsun bu biz bişey anlamadık diyenler lütfen, Ali bey ve Recep bey'den özel bir bölüm istesinler. :)
Bu videoda android üzerine anlatılmış ve ben nasıl yapacağımı anlamadım senin ve benim kullandığımız inSSIDER yazılımlarını sürümleri farklı. Nasıl yapabileceğimi bilmiyorum.

Teşekkürler, yaptım sanırım :)

@Ali-Yıldırım Programı aç alttaki dolu olan bölümü genişlet ve bize bir fotoğraf gönder :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı