- Makaleler
- 12
Daha fazla
Peki hangi kanalın daha iyi olduğunu nasıl anlayabilirim ?Bilmene gerek yok inssider programı sana hangi kanallarda çalıştıklarını gösterecek zaten. Kendi wifininde hangi kanalda olduğunu görüp boş olan veya daha az gürültü olan bir kanala çekmen gerek. http://dist.alternativeto.net/s/d01...b07d8d6c8e04_5_full.png?format=jpg&width=1900 bak burada 8 numaralı kanal boş mesela. Böyle boş bir kanala geçmen lazım eğer varsa, yada gürültü seviyesi az olan bir kanala.
Ve ayrıca bu programın nasıl kullanıldığını hiç bilmiyorum.
Yazılımın nasıl kullanıldığını hala söylemedin.Merhaba,
Hocam sorun modemlerden kaynaklanıyor, hepimiz ucuz modem kullandığımız için bu tip sıkıntılar çıkıyor doğal olarak. Bende de benzer bir sıkıntı vardı, hallettim.
1. Cep telefonundan / Notebookundan InSSIDER veya buna benzer başka bir programı kullanarak boşta olan veya daha temiz, az kullanılan bir kablosuz kanal bul. Benim evimde 8 nolu kanal en temiz kanaldı.
2. Modemin / AP nin kablosuz ayarını bu kanala getir. Büyük ihtimal otomatiktedir, hal böyle olunca 5er 5er kanal atlar modem.
3. Modemin içerisinden 802.11n seç sadece diğerlerini devre dışı bırak.
4. Sadece 40Mhz kanalını seç.
5. Short-Preamle disable olacak , varsa Long seç.
6. DTIM gibi bir ayar görürsen 2 veya 3 yapabilirsin.
Bilgisayarında, telefonunda "kablosuz ağı unut" diyip tekrardan ağa bağlanman gerekebilir. Sonucunu yazarsan sevinirim.