Wifi Hız Konusu / Wifi- Kart Değişimi

115699

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar; Asus K451LB NB kullanıyorum. Standart olarak 6GB (4GB Entegre-2GB Slot takılı) RAM Miktarı ve 750 GB HDD ile gelmişti. Geçen hafta 2 GB RAM' i 8 GB RAM ile değiştirerek 12 GB yaptım. Ayrıca HDD'yi de değiştirerek SSD'yi yaptım..

Asıl sormak istediğim WIFI bağlantıdaki yavaşlık.. Söyle ki; N Bandında 300Mbit Modem/Roter kullanıyorum Superonline' in verdiklerinden..Gecelik Hızımı 100MBit yaptığımda max 45-50Mbit'ten öteye gitmiyor download hızım Ethernet'ten bağlandığımda ise 100Mbit' i görebiliyorum. Muhtemelen Wifi- Kartımın destekleyebildiği miktar bu kadar (teknik bilgim olmamakla beraber yorumum bu'dur). Bunu arttırım için Farklı bir Half-size PCI-E Wifi Kart almak istiyorum..

Sorular;
1- Wifi'da bu hızı alamamam düşündüğüm gibi Wifi kartımla mı alakalı ?
2- Daha üst bir kart alıp taksam 100 Mbit'i kablo takmaya gerek kalmadan alabilir miyim? Ayrıca uyum sorunu olabilir mi?
3- PC'deki Wifi Kartı - AR9485WB-EG Wireless Network Adapter Ayrıca Netbook'umda da AR5B95 Wifi Kart var ama o eski olduğu için o da yavaş olacaktır diye düşünüyorum ama denemedim..

Son olarak bluetooth'da wifi kart üzerinde galiba. Alacağım üründe de wifi kart üzerinde olacak mı?
Önerileriniz nedir? Saygılarımla.

Rica etsem konuyu; Ağ Donanımları konusuna taşır mısınız..

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı