Wiindows 10 sistemde "The Source files could not be found." hatası

CosmosX

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x 8 GB RAM DDR4 CL15,16
SSD veya HDD modeli
Hi-Level 120 GB SSD, WD 1TB
Ekran kartı
Sapphire Radeon RX560
Anakart
Asus H110M-K
İşlemci
Intel Pentium G4400
Merhaba arkadaşlar, Windows 10'da bir problem ile karşınızdayım. Microsoft'un kendi sitesinde bir kişinin hatasını gördüm, moderatör bir çözüm önermişti. Ben de onları denedim ve böyle bir hata aldım.
"The Source files could not be found.
Use the "Source" option to specify the location of the files that are required to restore the feature. For more information on specifying a Source location."

Böyle bir hata alıyorum, fotoğrafını da buraya bırakıyorum. Bilen kişiler var ise yardımcı olursa sevinirim.

1679076371280.png

Kullandığın imajı onarılması gerekir demiş ve sen onarmak için ikinci kodu girmişsin ama kaynak dosyalarını bulup onaramamış. Burdaki içerikte "DISM Uygulamasını RestoreHealth ve Source Seçenekleriyle Kullanmak" kısmını bulup orada yazanları uygula.

Windows 10 ISO dosyasını aşağıdaki adımları takip ederek elde etmeniz mümkün.

• Bu bağlantıyı kullanarak Windows 10 indirme sayfasını açın ve “Aracı Şimdi İndirin” seçeneğine tıklayın.
  • İndirilen Media Creation Tool’a çift tıklayarak çalıştırın. Şu anda sisteminizde bulunan Windows 10 ile aynı sürüm ve edisyondaki ISO dosyasını elde etmek için adımları takip edin.
  • İşlem tamamlanınca elde ettiğiniz ISO dosyasına çift tıklayın ve ISO dosyasının görüntülendiği sürücü yolunu (örneğin E:) aklınızda tutun.
install.wim dosyasını istediğiniz şekilde elde ettikten sonra WIN + X tuş kombinasyonuyla kullanıcı menüsünü açıp “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğine tıklayarak ya da arama kısmına komut istemi yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak komut satırını açın. Aşağıdaki komutu kaynağınızın bulunduğu konuma göre düzenleyerek girin. Koyu olarak belirtilen kısmı dosyanın bulunduğu konuma göre düzenlemeniz gerekiyor.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:X:\sources\install.wim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı