Win 10 1709 güncelleme sonrası performans düşüşleri

SezerKale

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba iyi günler, iyi forumlar.
Windows 1709 sürümüne geçenlerde laptopumu güncelledim. Oyunlarda oynarken sürekli kitlenmeler yaşıyorum, bilgisayarı kapat tuşuna basılı tutarak resetlemek zorunda kalıyorum. Ve bazen masaüstüne geçmiyor oyun görevi sonlandırıyor açamıyorum. Windows tuşu ile görev çubuğunu görebiliyorum ancak masaüstüne geçemiyorum, bir süre sonra mavi ekran hatası deyip % sayıyor ve reset atıyor.
Oyunlarda ani FPS düşüklükleri yaşıyorum örneğin maksimum 60 FPS ile oynadıgım oyun bir anda 5 FPS düşüyor ve geri 60 oluyor bu 3-5 saniyelik durum örneğin 60'dan 5'e düşüyor bu şekilde gidişler oluyor reset falan atmak zorunda kalıyorum belli bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor.
Asus Rog GL553VD 1050 GTX ekran kartlı yeni aldıgım bir PC bu. Güncelleştirme yapana kadar 2-3 aydır bir gram sorun yaşamadım hiçbir şeyde donmadı resetlemek zorunda kalmadım oyunlarda vs. hiçbir şekilde FPS sorunları yaşamadım bu güncelleştirmeden sonra patladı sorunlar. Güncelleştirmeyi yaptıktan sonra eski Windows dosyalarını silmek istiyor musunuz yer kaplamasın gibisinden bir şey çıktı onuda yaptım.
Nasıl düzelteceğime dair yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler iyi forumlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdilik çaresi yok. Bizler tarafından her türlü deneme sonucu sorun giderilemedi. Microsoft tarafından ses yok. Microsoft resmen insanları mağdur etti. Windows 98'den bu yana PC kullanıcısıyım, böyle rezillik hiç görmedim. Böyle bir sorunu olan Windows sürümü ilkdefa görüyorum. Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Birçok oyunu oynayamıyoruz. Böyle hizmet mi olur?

Aslında bu tür sorunlar genelde Windows güncellemesi ile değil de ekran kartı sürücüsü güncellemesi ile çözülüyor. :D Şuana dek öyle oldu bende.

Millet ben size çözümü anlatayım. Başta bende de enteresan hatalar oldu özellikle arayüz değişiklikleri nedeniyle. Günceller güncellemez oyun açmayın. Sonuçta bir diğer tabiriyle yeni bir Windows yüklüyorsunuz diyeyim. Nasıl mı? Evet aynı işletim sistemi ama yeni bir Windows 10 Sürümüne geçiyorsunuz dosyalarınız saklanıyor. İlk çıkan windows 10 ve şu anki Windows 10'u karşılaştırmanızı beklerim. PC'yi Windows 7'den Windows 10'a "Dosyalarımı Sakla" seçeneğiyle geçirirseniz yine aynı sorunla karşılaşırsınız. 10 Sürümüne ilk geçenler ben de dahil ne kadar yavaş dedik. Ancak biraz kullandıktan sonra hatta Direk temiz kurulum yaparak daha hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz. Dosyalarım gitmesin derseniz de biraz kullanıp sıklıkla yeniden başlatmanız, TEMP dosyalarını ve Geri Dönüşüm Kutusu Dosyalarını silmek işe yarayabilir. Hız artışı görülebilir şekilde artar. Ben 2 GB RAM ile 15 Saniyede Açabiliyorum Windows 10 Sürüm 1709'u.

Benzer bir sorun da ben yaşıyorum. Bilgisayar beklemeye ya da ekran koruyucuya geçtikten sonra açınca ekran gelmiyor, beyaz çizgiler oluşuyor; reset atarsam sorun kalmıyor. 1 kere de başlat ve diğer alttaki kısımlar işlev yapmadı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı