Win 10'dan DVD ile Win 8.1'e Geçme

ÇAD

Hectopat
Arkadaşlar elimde Windows 8.1 DVD var. DVD'yi takıyorum ve pcyi tekrardan başlatıyorum lakin DVD kuruluma geçmiyor direkt Win 10 açılıyor. Ne yapmam lazım, acil yardım edin lütfen...

Hocam ah bi BİOS ayarlarına girebilsem. İnanır mısın yaklaşık 3 saattir uğraşıyorum. Gerçekten yardıma ihtiyacım var yani...

Öyle win 7'de ki gibi CD'yi takıp entera basıp kuruluma başlayan birisiydim ben. Ne oldu anlamıyorum. Bu nasıl bir sistem, direkt windows 10 açılıyor BİOS'a dair hiç bir şey yok.

Bilgisayar açılırken F8 tuşuna bas, BOOT için aygıt seçmenizi isteyecektir. Belki sizin anakartınız için başka bir tuş olabilir. Modelini verebilir misiniz ?
Hocam denedim bu bilgisayarı bilmem kaçıncı yeniden başlatışım ama olmadı yine. Bilgisayar Asus X550V. BİOS menüsü resmini çektim birazdan atmaya çalışacağım.

Edit: BİOS menüsü bu şekilde. Hangi ayarları yapacağımı bilmiyorum.

kgn577.jpg

N4rj8N.jpg

aD278R.jpg

Ylro8a.jpg

DR4jW1.jpg

Son düzenleme:
3. Resim içinde olan "Boot Option #1" ayarını seçerek DVD sürücünüzü seçiniz. Bu sayede bilgisayarınız DVD üzerinden başlayacaktır. Bilgisayarınız yeniden başlatıldığı zaman tekrar "Boot Option #1" ayarını eski haline döndürünüz. Eğer yeniden başladığında değiştirmeyi unutur iseniz, tekrardan kurulum ekranına geçer.

Bunlara gerek yok, bilgisayarı yeniden başlatıp açılırken ESC tuşuna ard arda basın karşınıza boot menüsü gelecek. Orada DVD'yi göreceksiniz zaten başka bir seçenek yok. Üstüne gelip entere basın ve kuruluma başlayın :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı