Win 8.1 e Sahip Acer Aspire V3-772G Dizüstü Bilgisayarda %100 Disk Kullanımı

Hemen yapabilirim,bu arada disk ne hikmetse şu an normal %10 u hiç geçmiyor ama bu sefer cpu %70 lerede geziyor boştayken,en ufak bir şeyde %100 e vuruyor. İşlemci fena ısınıyor. Birini kurtardık öteki geldi :). Güncelleştirmeleri yapmamı önerir misiniz?

Güncelleştirmeleri yapıp sistemi tekrar (restart) başlat ve gözlemle.

Sorun devam ederse aşağıdaki soruları cevaplandır lütfen.

BIOS'un güncel mi?

Virüs programın nedir?

İşlemciyi kullanan nedir?

İnternet kapalıyken de bu durumlar oluyor mu?

HDD boş alanını biraz gözlemle, sürekli olarak büyük miktarda küçülme var mı?

Merhaba,çok ac bir nedenden memlekete dönmem gerekti. Geri döndüğümde gerekli işlemlere devam edeceğim. ( Pazar dönüş)

Merhabalar,güncelleştirmelerimin hepsini yaptım ve 2 gün gözlemledim . Şu an bilgisayar değişik bir konumda. Kafasına göre cpu kullanımı %100 kafasına göre disk kullanımı %100 e çıkmakta. Sorularınızı yanıtlayayım. 1-) Bios güncelliğim hakkında bilgim yok,nasıl öğrenebileceğimi ve nasıl yapacağımı anlatırsanız seve seve yaparım.
2-)Malwarebytes Anti-Malware kullanıyordum lakin bugün sildim,şu an bilgisayarda virüs programı yok.(En son tarama yapıp sildim,sorun algılamadı.)
3-)İşlemciyi genellikle System,Hizmet Ana Bilgisayarı,Görev yöneticisi ve açık olduğunda Opera kullanıyor. Fakat bazı durumlarda disk kullanımı %100 olduğunda bile en çok kullanan işleme baktığımda sadece 0,1 MB/sn kullandığını görüyorum. Bazen ise yukarıda saydıklarımdan herhangi birinin kullanımı akıl almaz şekilde artabiliyor.
4-)İnternet kapalı olduğunda sorun devam etmekte. Fakat kapalıyken saat başı 1 kere kadar oluyor o da 5 dk sürüyor sonra normale dönüyor. İnterneti kullanmaya başladığım an 20 dakikada 1 kere %100 ü buluyor,ardından o da 5 dk sürüyor ve normale dönüyor. (Bazen çok daha uzun sürdüğü oluyor). Herhangi bir dosya açtığımda değil fakat herhangi bir tarayıcıyı açtığımda o farkı anlayabiliyorum,daha çok zorlanıyor bilgisayar.
5-) Hayır,bir küçülme gözlemlemedim.

Son düzenleme:
Gizlilik ayarlarına girip verilen izinleri kapat. (arama kutusuna gizlilik yazınca listelenenler içinden seçersin)

Win 8.1'e ait kullanmadığın uygulamaları kaldır yani start sayfasındaki hava durumu, yemek tarifi, ikinci hesap makinası uygulaması vb. şeylerden bahsediyorum.

Sonra da sanal bellek miktarını minimum ram miktarın kadar, maksimum da 2 katı kadarına çıkarıp sistemini tekrar başlat (kapatıp açma, tekrar başlat).

Sanal bellek ayarına, gelişmiş sistem ayarlarını tıklayıp, gelişmiş sekmesinde performans seçeneklerinin altında gelişmiş sekmesinden ulaşabilirsin.

Şu an sistem boşta ve değerler bu şekilde,lakin tek oynadığım oyun olan cs go ya girdiğimde ve ya grafiği biraz zorladığımda cpu 100 oluyor ( arada disk %100). Bilgisayar direk performans düşüşüne geçiyor ve inanılmaz ısınıyor. Oyundan çıktıktan 5 dakika sonra normale dönüyor. Eskiden cs yi çok rahat oynayabiliyordum.
11182186_1571918496400690_8653561820920866477_n.jpg

Genel olarak stabil fakat 2 adet kadar program açtığımda yine cpu ve dik kullanımı %100 ü buluyor. 3 hafta önce ısınma ve cpu sorunum olmadan zaten oynayabiliyordum. Isınmasının nedeni oyunu açtığımda cpu nun %100 çalışması fakat bu sorun hala çözülmedi. Çözülen taraf bilgisayarım boştayken kullanım oldu. Fakat en ufak performansa sorun tekrar ediyor. Yinede sizlere çok teşekkür ediyorum hiç yoktan boştayken bilgisayar rahatladı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı