Merhaba,çok ac bir nedenden memlekete dönmem gerekti. Geri döndüğümde gerekli işlemlere devam edeceğim. ( Pazar dönüş)
Merhabalar,güncelleştirmelerimin hepsini yaptım ve 2 gün gözlemledim . Şu an bilgisayar değişik bir konumda. Kafasına göre cpu kullanımı %100 kafasına göre disk kullanımı %100 e çıkmakta. Sorularınızı yanıtlayayım. 1-) Bios güncelliğim hakkında bilgim yok,nasıl öğrenebileceğimi ve nasıl yapacağımı anlatırsanız seve seve yaparım.
2-)Malwarebytes Anti-Malware kullanıyordum lakin bugün sildim,şu an bilgisayarda virüs programı yok.(En son tarama yapıp sildim,sorun algılamadı.)
3-)İşlemciyi genellikle System,Hizmet Ana Bilgisayarı,Görev yöneticisi ve açık olduğunda Opera kullanıyor. Fakat bazı durumlarda disk kullanımı %100 olduğunda bile en çok kullanan işleme baktığımda sadece 0,1 MB/sn kullandığını görüyorum. Bazen ise yukarıda saydıklarımdan herhangi birinin kullanımı akıl almaz şekilde artabiliyor.
4-)İnternet kapalı olduğunda sorun devam etmekte. Fakat kapalıyken saat başı 1 kere kadar oluyor o da 5 dk sürüyor sonra normale dönüyor. İnterneti kullanmaya başladığım an 20 dakikada 1 kere %100 ü buluyor,ardından o da 5 dk sürüyor ve normale dönüyor. (Bazen çok daha uzun sürdüğü oluyor). Herhangi bir dosya açtığımda değil fakat herhangi bir tarayıcıyı açtığımda o farkı anlayabiliyorum,daha çok zorlanıyor bilgisayar.
5-) Hayır,bir küçülme gözlemlemedim.