Win 8.1 Ethernet Hiç Bir Şekilde Girmiyor

Angriel

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Arkadaşım yeni bir sistem aldı ve anakartı Asus Z97 Gamer pro . Belirtiyorum belki gereklidir diye. Bilgisayardan anlayan insanlarız normalde her kurulumu vs kendimiz yaparız ama bunda tıkandık resmen. Ssd + hdd sistem. Windows ssd de kurulu windows 8.1 x64. Sorun şu ki bilgisayarı kurduktan sonra ethernet gelmiyor. Tanımlanamayan ağa düştü. Driverlarını vs anakartın kendi dvdsinden kurmustuk. Buna rağmen görmüyor. 2-3 kez formatladık. Sonra internette bir iso bulduk ve sırf olacak mı diye onunla denedik yine olmadı hep aynı sorun. Kablo ile baglanmaya calıstıgımız halde görmüyor. Eski pc si ile win 7 de otomatik görüyordu modemini. Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir? Tanımlanamayan ağ diyor ve hiç bir şekilde baglanamıyoruz. El ile geniş bant kurulumu mu yapmamız gerekli?

hiç bilen yok mu arkadaslar? windows 7 kurduk pc e ondada baglanmıyor. aynı kabloya farklı bir pc taktıgımızda anında baglanıyor. sanıyorum ki anakart ile ilgili bir sorun var. veya yeni pc de ethernet kablosunun girdigi yer bozuk olma riski var mıdır ?

önce yazdığımı okusaydınız keşke. driver işini vs zaten hallettik demiştim 16 senedir bilgisayarlarla haşır neşir olan insanım. Bu arada sorun ethernet kablosunun port seçmesinden kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Demek ki insan her gün yeni birşey ögreniyormus

Ethernet kablosu port seçiyor ne demek ya. Biraz daha açıklayıcı olun, aynı sorunu yaşayanlar bu şekilde çözsünler.

Sorunu şu şekilde çözdük. Kablo normal bir kablo olmasına rağmen içerisindeki kabloların dizilimi farklı. Kabloların sırasını değiştirdikten sonra sorun çözüldü. Evde çalışan bir bilgisayar vardı yine win 8.1 ve yeni nesil anakart kullanan. Onda ki dizilimin aynısı yapıldıgında internete otomatik olarak sorunsuz bağlandı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı